Srebrenik.NET / Zanimljivosti / UMRO PATRICK SWAYZE

UMRO PATRICK SWAYZE

Poznati glumac preminuo je nakon iscrpljujuće 20-mjesečne bitke s rakom gušterače. Otišao je spokojno, u krugu obitelji, priopćila je njegova glasnogovornica Annett Wolf. Imao je 57 godina.
Patricku Swayzeu rak je dijagnosticiran u siječnju 2008. godine. Unatoč crnim prognozama nije se predavao, a nastavio je i glumiti u američkoj TV-seriji Zvijer. Rođen u Hustonu 18. kolovoza 1952. počeo je nastupati od malih nogu. S baleta je prešao na Broadway, a tamo su ga zapazili holivudski agenti.

patrickswayze

Iako je pokupio dosta pohvala za rane uloge, među kojima ovdje posebno pamtimo onu Orryja Maina u kultnoj seriji Sjever i Jug, uspon prema zvijezdama započeo je plešući s Jennifer Grey u legendarnom Prljavom plesu 1987. godine.  Za taj je film supotpisao i otpjevao pjesmu She s like the wind, posvećenu njegovoj supruzi Lisi Niemi. Lisa i Patrick upoznali su se na satovima plesa kad je njemu bilo 18., a njoj 14. godina. U braku su bili od 1975. Nisu imali djece.

Uslijedio je solidan akcijski film Road House, gdje je glumio izbacivača, da bi u Duhu 1990. pokazao i svoju nježnu stranu. Taj je film potvrdio njegov zvjezdani status, što je kulminiralo 1991. kad ga je časopis People proglasio najseksipilnijim muškarcem na planetu, prenosi net.hr.

Road House video

Osim s rakom, Swayze se u životu morao boriti i s ovisnošću o alkoholu. Pića se prihvatio nakon što mu je 1982. umro otac, a počeo liječiti nakon druge tragedije kada se 1994. ubila njegova sestra. Da nije zaboravio glumiti dokazao je povratkom u velikom stilu u kultnom Donnieju Darku 2001. godine. Brojne holivudske zvijezde već su izrazile duboko žaljenje zbog gubitka kolege, a poruke sućuti šalju i obožavatelji širom svijeta.

Ostavi komentar