Gradina u javnost izašla sa snimcima i osudila kriminalno suđenje

Na utakmici 29. kola Druge lige FBiH – Sjever Dinamo je u Orašju s 2:0 pobijedio Gradinu, a gosti iz Srebrenika izašli su u javnost revoltirani, kako navode, očajnim suđenjem pomoćnog sudije Jurgaja Kovčića.

Opet su na udaru sudije, preciznije pomoćni sudija današnjeg duela u Orašju Juraj Kovčić iz Odžaka, koji je imao nekoliko skandaloznih odluka, uglavnom nije dozvoljavao gostima da zaprijete, pošto je dizao zastavicu i onda kada stvarno nije bilo potrebe.

“Katastrofalno suđenje dva pomoćnika Juraja Kovčića i Adela Muminovića koji su imali zadatak da ostave Dinamo u ligi. U prilogu dva isječka kriminalnog suđenja od strane Juraja Kovčića danas. Gradina se zahvaljuje glavnom sudiji Harambašić Hamzi iz Tuzle koji je bio primjer perspektivnog sudije i onog koji ne podliježe pritisku. Pomoćnik Kovčić mu je u više navrata signalizirao smiješne i izmišljene faulove i držao zastavicu visoko gore, na šta glavni sudija nije obraćao pozornost i pokazivao je pomoćniku da nije u pravu i da se igra nastavi, ali smiješne scene svakako”, poručili su iz FK Gradina.

Za kraj su Srebreničani poželjeli Dinamu puno sreće u narednim sezonama, ali smatraju da je vrijeme da se ovakve lakrdije prestanu dešavati na terenima u nižim ligama BiH.

Pogledaj i ovo

Sastanak članova Lige mladih RKS Tuzla u SRCA Ajdinovići

U pauzi prvenstva Lige mladih RKS Tuzla predstavnici klubova tog takmičenja su boravili u SRCA …

Odlična godina za Silver Kingse

Članovi Škole sporta Silver Kings Srebrenik mogu biti izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima i projektima u …