Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Jeste li spremni za brak?

Jeste li spremni za brak?

Dobili ste prsten, zakazali datum. Maštate o predivnom vjenčanju i vjenčanici od koje zastaje dah. Mjesto gdje će se svadba održati već je rezervisano, cvijeće naručeno, meni odabran, kao i destinacija medenog mjeseca. Dodajte na ovo činjenicu da ste “ludo zaljubljeni” i fokusirajte se na dan vjenčanja.

Spremni ste za svadbu, ali jeste li za brak?

Brak je nešto o čemu mnogi parovi ne razmišljaju sve dok se ne vrate s medenog mjeseca. Pa, da li znate jeste li spremni za brak?

Stvari o kojim trebate razmisliti i porazgovarati sa svojim odabranikom, a vrlo su praktične, donosi Examiner.
vjencanje
1. Trebate pitati koliko će novca svako od vas donijeti u brak. To ne znači da ste previše znatiželjni i da zadirete u intimu, jer brak je partnerstvo. Nijedan poslovni muškarac ili žena nikad ne bi ušli u partnerstvo u kojem priliv i odliv novca nije prethodno dogovoren.

2. Ako vaš budući supružnik još završava fakultet, hoćete li vi biti jedini izdržavatelj?

3. Šta ako se vi želite vratiti u školu? Hože li se isti dogovor odnositi i na vas?

4. Razgovarajte o zdravstvenom osiguranju. Ko ima životno osiguranje?

5. Dogovorite kućne poslove i podijelite zadatke. Ako ste žena to automatski ne znači da ste domaćica, a ako ste muškarac ne morate biti i glavni majstor za razne popravke.

6. Pričajte o budućnosti. Gdje biste zaista voljeli živjeti? A šta je s eventualnom promjenom karijere? Kakva su vaša osjećanja o tome da postanete roditelj? Ne očekujte da vam vaš odabranik čita misli.

7. Seksualnost je nešto za šta vjerujemo da će se samo o sebi brinuti. Ali nekad to nije slučaj. Razgovarajte o ovome sa svojim partnerom.

8. Planirajte vaš brak s istim entuzijazmom kao i vjenčanje. Jer vjenčanje traje jedan dan, a brak bi trebao trajati mnogo duže.

Ostavi komentar