Legendarni Boris Beker doživio potpuni finansijski slom

Legendarni teniser Boris Beker po svemu sudeći doživio je potpuni finansijski slom. Nevjerojatan je iznos koji spominje njemački magazin “Bunte”. Očito je da su svi dosad spominjani iznosi bili zapravo samo vrh ledenog brijega jer šesterostruki osvajač Grand Slam turnira duguje čak 61 milijun eura. Zbog toga je upravo u tijeku rasprodaja Beckerove imovine, a i njegovi će trofeji na dražbu.

 

Oduzeli mu i četiri ručna sata

Jedan od trofeja uz koje je najviše sentimentalno vezan sigurno je pobjednički pehar iz Wimbledona osvojen 1985. godine. Becker je te godine, sa samo 17 godina, postao najmlađi pobjednik najpopularnijeg teniskog turnira.

 

Tu dražbu vodit će aukcijska kuća Wyles Hardy & Co. koja vrši procjenu svih Beckerovih trofeja, pri čemu je slavni tenisač zamoljen da ništa od toga ne dira, kako u svom londonskom domu tako i u majčinoj kući u Njemačkoj.

 

No, nisu trofeji jedino što će na bubanj pa su Beckeru već oduzeta četiri skupocjena sata vrijedna 41.700 eura.

 

U takav financijski horor Beckera su odvele neke promašene investicije, ali i život na visokoj nozi. Osim toga, skupo ga je stajao i njegov prilično turbulentni ljubavni život. Svojoj prvoj supruzi Barbari morao je najprije isplatiti 2,5 milijuna dolara ugovorenih predbračnim ugovorom, a potom joj je prepustio i 14,4 milijuna dolara nagodbe te stan na ekskluzivnom otoku Fisher i skrbništvo nad sinovima Eliasom i Noahom.

Kći začeo u restoranu

Osim njih, Becker je otac i malog Amadeusa kojeg je dobio s nizozemskom manekenkom Sharley Kerssenberg, ali i 17-godišnje Anne koju je dobio s ruskom manekenkom Angelom Ermakovom. A ona je začeta u jednom londonskom restoranu, što tenisač spominje i u svojoj autobiografiji.

 

S obzirom na to da Becker živi u Londonu, i to u kvartu u kojem je i slavni teniski kompleks Wimbledon, londonski trgovački sud mogao bi posegnuti i za tom nekretninom, baš kao i za stanovima u Münchenu, Monte Carlu, Miamiju i Schwyzu.

 

Becker je šef sektora za tenisače u Njemačkom teniskom savezu, no prilično je skromno plaćen u odnosu na ono što duguje pa se uredno vraćanje duga ne može očekivati. Od velike pomoći nije bila ni plaća koju je između 2013. i 2016. primao od tada vodećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića. Premda je uz Beckera osvojio šest od svojih 12 Grand Slam naslova, prošle godine su prekinuli suradnju.

The post Legendarni Boris Beker doživio potpuni finansijski slom appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Lopovi preko Facebooka znaju kad niste kod kuće

Prije nego objavite na Facebooku da ste na godišnjem ili da ste odsutni nekoliko dana, …

Ovu pjesmu je Sinan Sakić otpjevao jednom i NIKADA VIŠE, a razlog je PRETUŽAN (VIDEO)

Vjerovali ili ne, Sinan Sakić je ovu pjesmu otpjevao samo dok ju je snimao u …