Srebrenik.NETwork

Zimski bazar u OS Tinja

Tvrđava Gradina Srebrenik

U srijedu, 28.12.2016.godine smo se okupili na ”Novogodišnjem bazaru” gdje su bili izloženi radovi koje su uradile vješte ruke naših učenika.

Da škola nije samo odgojna i obrazovna ustanova mogli su se uvjeriti svi nasi posjetioci. Zato slobodno možemo reći ”Škola je učiteljica života”, jer to je ono što je najvrijednije što možemo ponijeti sa sobom u dalji život. Uloga škole se uveliko mijenja i mi nastojimo slijediti taj put. Ovo je naš drugi organizovani bazar i nadamo se da će preći u tradiciju, kako bi se svake godine sastajali i družili. Glavni krivci za organizaciju ovogodišnjeg bazara su učiteljica Leila Berbic, nastavnica Lejla Imsirovic i pedagogica Amra Imsirovic, uz svesrdnu podršku menadžmenta, i ovim putem im se zahvaljujemo, kao i ostalim učesnicima bazara.

Posebno se zahvaljujemo Udruženju mladih Tinja i folklornoj sekciji, koji su se i ove godine odazvali našem pozivu. Prikupljeni novac će biti iskorišten za ugradnju video nadzora kako bi nasa djeca imala sigurnije okruzenje.