Srebrenik.NET / Vijesti / U Tuzli preminuo prof. dr. Ahmet Halilbašić, bivši dekan Medicinskog fakulteta

U Tuzli preminuo prof. dr. Ahmet Halilbašić, bivši dekan Medicinskog fakulteta

U Tuzli je jučer u 77. godini preminuo profesor emeritus dr. Ahmet Halilbašić, ugledni ljekar i bivši dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Ugledni internista dužnost dekana Medicinskog fakulteta obnašao je u najteže, poratno vrijeme, vrativši ovu visokoškolsku instituciju u život.
Bio je općinski vijećnik, obavljao je niz odgovornih dužnosti u struci, javnom i političkom životu. Među ostalim, imenovan je senatorom Bošnjačkog instituta – Fondacije Adil Zulfikarpašić.

Počasni je član Udruženja pripadnika policije 1991. – 1995. “4. april” Tuzla.

Bio je omiljen ne samo među ljudima iz sfere medicinske struke, nego i među svim građanima Tuzle i drugih mjesta u kojima je živio, radio, održavao stručna predavanja i prenosio mladima svoja iskustva.

Komemorativna sjednica povodom smrti prof. dr. Ahmeta Halilbašića bit će održana u ponedjeljak, 18. decembra, u 12.00 sati na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Posljednji ispraćaj obavit će se istog dana ispred Komemorativnog centra u Tuzli od 13.15 sati.

Nakon toga vjerski obred obavit će se ispred Džindijske džamije, a bit će ukopan na mezarju Bukovčić u Tuzli, prenijela je Federalna novinska agencija.

The post U Tuzli preminuo prof. dr. Ahmet Halilbašić, bivši dekan Medicinskog fakulteta appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico