Srebrenik.NET / Vijesti / Tako nešto se na Pantovčaku ne pamti: Zbog pitanja srpskih novinara mnogima je bilo neugodno!

Tako nešto se na Pantovčaku ne pamti: Zbog pitanja srpskih novinara mnogima je bilo neugodno!

Tijekom press konferencije za novinare koju su na Pantovčaku održali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, novinari iz Srbije postavili su srbijanskom predsjedniku, blago rečeno, huškačka pitanja.

Uz sva otvorena pitanja o kojima su razgovarali Grabar Kitarović i Vučić oni su se koncentrirali isključivo na prosvjed nekoliko stotina građana povodom dolaska Vučića u Zagreb.

Umjerenija je bila novinarka TV Pink koja je Vučića pitala je li vidio prosvjede “po gradu” povodom njegova dočeka i kako se osjećao zbog uvreda koje su mu upućene.

– Vidim da su me nazivali četnikom-početnikom, ali htio bih svima u Hrvatskoj poručiti da ja nisam nikakav četnik, niti je to bio bilo tko u mojoj obitelji. Prosvjedi su normalna stvar u demokratskim državama i ja se nisam nešto pretjerano uzrujao zbog ovog – rekao je Vučić.

Puno je otvoreniji bio novinar Studija B koji je pitao:

– Ako stavimo po strani mnoge prosvjede i uvrede kojima su vas dočekali u Zagrebu, kao i sigurnosne propuste budući da je objavljena satnica vašeg posjeta i mapa kretanja gradom, podsjećam da je poznato da su ustaše ubili vašeg dedu. Ipak ste došli ovdje? – rekao je novinar, a Vučić mu je, između ostalog, odgovorio:

– Prvo, Aleksandre, sigurnosnih problema nije bilo. A što se tiče uvreda, ja sam se na to samo nasmijao. Ja nemam nikakav problem, ako sam ja konj, baraba ili četnik. Slučajno mi nitko nije bio četnik ni s majčine strane. Ja nisam ništa ni primijetio – rekao je Vučić i onda skrenuo s teme.

Izvor: jutarnji.hr/foto:cropix

The post Tako nešto se na Pantovčaku ne pamti: Zbog pitanja srpskih novinara mnogima je bilo neugodno! appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico