Srebrenik.NET / Vijesti / Sevdali mantra – Refik Mujezinović

Sevdali mantra – Refik Mujezinović

Sasvim slucajno naletim ponovo na jedan od mojih omiljenih blogova i zaputim se čitati jednu po jednu priču objavljenu tamo. Ima prelijepih priča na ovoj tersaona-i.net. Kako se pravilno trebam izraziti kada izgovaram imena web stranica ? Nekako mi glupo reći “Bio sam na tersaona tačka net web stranici”. Valjda je pravilnije “Bio sam na tersaoni tačka net web stranici.” Nejse, uglavnom znam da već par godina imamo i iz Srebrenika jednog odličnog mladog pisca. Objavljivao je svoje priče na blogu bosansko ludilo i na tersaoni. Refik Mujezinović ima 26 godina i valjda je do sada završio taj pravni fakultet u Sarajevu :-). A prije par dana je njegova nova knjiga “Sevdali mantra” dosla u prodaju i kako drugi pišu:

Riječ je o zavodljivom posmodernističkom romanu “Sevdali mantra” u kojem je radnja omeđena jednim prostorom – Bosnom – a razuđena vremenom – od srednjeg vijeka do današnjih dana, i ne obavezno tim redom.

“Sevdali mantra” je psihološki roman vješto destruktuisane konstrucije, čija radnja je nabijena emotivnom, a u isto vrijeme i morbidnom atmosferom, na klackalici zavodljivo duhovitih pasaža i bizarnih obrta.

Vodeći čitaoca kroz elemente poetike bosanske provincije, tvrde pornografije i post-pank interpretacije ljubavi i smrti, autor se služi postmodernističkom subverzijom toka radnje, koja ne ometa, već pojačava efekat napetog čitalačkog iščekivanja do iznenađujućeg i katarzičkog kraja.

Ovaj roman mozete kupiti kod najvece online knjizare u nas :

http://www.knjiga.ba/Knjizevnost/Romani/Trileri/Sevdali-mantra_K4231.html

Refiku odličnu prodaju romana želim.

p.s.
(svaka gramatička greška je namjerna i možete je komotno zadržati za sebe :))

Ostavi komentar