Srebrenik.NET / Vijesti / Podrška Vlade TK i Vlade FBiH građanima Općine Srebrenik

Podrška Vlade TK i Vlade FBiH građanima Općine Srebrenik

Na e-mail redakcije našeg portala stiglo je saopćenje za javnost iz Općinskog odbora SDP Srebrenik koje vam u cijelosti, bez izmjena prenosimo:

“Imajući u vidu trenutne radove na rekonstrukciji putnog pravca Srebrenik – Sladna , te i izgradnju pješačkih staza uz magistralni put u gradu Srebreniku , Socijaldemokratska partija BiH Općinski odbor Srebrenik kao stranka koja osjeća odgovornost prema građanima Općine Srebrenik dužna je obavijestiti građane o sljedećem :

Trenutna općinska SDA vlast je neodgovornim i netransparentnim trošenjem budžetskih sredstava, zaduživanjem Općine Srebrenik tokom niza godina dovela do toga da su na području Općine Srebrenik izostale realizacije projekata infrastrukture kojih posljednjih godina na području Općine Srebrenik gotovo da i nema , možemo konstatovati da se budžetska sredstva troše samo za tekuću budžetsku potrošnju , dok novca za projekte infrastrukture koju građani očekuju NEMA .

Ipak , nešto se gradi , i to ne zahvaljujući trenutnoj nesposobnoj  SDA vlasti na Općini Srebrenik nego zahvaljujući Vladi TK i sredstvima koje je obezbijedilo Ministrarstvo transporta , saobraćaja i komunikacija TK,  vrši se radovi na završetku rekonstrukcije puta Srebrenik – Graćčanica na potezu Srebrenik – Bukva. U prošlosti jedan od najlošijih regionalnih puteva postaje jedan od najboljih i najmodernijih regionalnih putnih pravaca u BiH.

Podsjećamo da je do 2010 godine vlast na TK činila SDA i na ovom putnom pravcu zadnjih desetak godina nije uložena niti jedna marka što građani šireg područja Sladne sigurno znaju .

Dakle sredstvima koje je obezbijedila Vlada TK tokom 2011 i 2012. godine ,u iznosu od oko 2.000.000,00 km ( dva  miliona konvertibilnih maraka ) izvode se radovi na rekonstrukciji kolovoza regionalnog puta Srebrenik – Sladna u ukupnoj dužini od  5 km (PET KILOMETARA).

Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji kolovaza na potezu Srebrenik (Cornflips)-Bukva u dužini od oko 2 Km za što je Vlada TK obezbijedila iznos od oko 700 000 KM .

Takođe za već izvršene radove na pomenutoj relaciji tokom 2011. godine kada je izvršena rekonstrukcija oko 3 km kolovoza regionalnog puta Srebrenik – Sladna uloženo je oko 1.300.000.00 KM iz sredstava Vlade TK .                                      

Takođe trenutne radove koji se odvijaju na izgradnji pješačke staze pored magistralnog puta u gradu Srebreniku izvode se sredstvima koje je obezbijedila Vlada FBiH , odnosno JP Ceste FBiH , dakle opet bez budžetskih sredstava općine Srebreniik .                                                                         

Ovo pokazuje da ,na sreću građana , viši nivoi vlasti nisu zaboravili stanovnike Općine Srebrenik , za         razliku od trenutne Općinske SDA vlasti koja za građane i ne mari .

Podrška Vlade TK i Vlade FBiH građanima Općine Srebrenik će sigurno biti mnogo veća kada nakon izbora 7.oktobra 2012.g. trenutnu ustajalu , zastarjelu , nesposobnu SDA Općinsku vlast  promijenimo i izaberemo nove   sposobne , inovativne, nekorumpirane snage predvođene SDP-om . “

Ostavi komentar