Na Paša Bunaru polaganjem cvijeća obilježeno osnivanje Prve tuzlanske brigade

Na poziv Kriznog štaba opštine Tuzla 16.05.1992. godine, na Paša Bunaru se okupilo preko 2000 dobrovoljaca spremnih da brane svoje domove i Državu od agresorskih snaga.

Ispred Okružnog štaba TO Tuzla za prvog komandanta postavljen je Ekrem Šehović , te rezervni oficiri u komandni sastav Jusuf Šečerbegović, Safet Husanović, Mirsad Fidahić, Slavko Peričević, Hajrudin Kunosić, Ivica Topalović i dr. koji su istog dana ustrojili evidenciju, formirali brigadu i podijelili naoružanje u brigadu koja je cijelog ratnog perioda bila na prvom stubu odbrane BiH.

Minutom šutnje odata je počast poginulim borcima a potom polaganju cvijeća na spomen ploču na mjestu osnivanja brigade.

 

Prisutnim na obilježavanju godišnjice brigade obratili su se : Ekrem Šehović, Slavko Peričević, general Hazim Šadić i Jusuf Šečerbegović.

Zanimljivo osim medija niko od zvaničnika vlast i Grada nije se odazvao ovom obilježavanju  značajnog datuma u našoj novijoj istoriji.

The post Na Paša Bunaru polaganjem cvijeća obilježeno osnivanje Prve tuzlanske brigade appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]