Srebrenik.NET / Aktuelno / KO SDA TK izabrao kandidate za četiri ministarske funkcije

KO SDA TK izabrao kandidate za četiri ministarske funkcije

Još uvijek nije poznat kandidat kojeg bi predložili za ministra finansija.

Kantonalni odbor SDA TK, nakon unutarstranačkih lobiranja i natezanja utvrdio je listu od četiri kandidata za ministarske pozicije, koje su im pripale u raspodjeli resora u budućoj Vladi TK. Lista nije kompletna jer u ovoj stranci još uvijek nisu odabrali kandidata srpske nacionalnosti kojeg bi predložili za ministra finansija.

Poznata četiri imena

U fotelju ministrice poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sjest će Senija Bubić, diplomirana pravnica iz Teočaka, dok će na čelu MUP-a biti Bego Gutić iz Banovića, koji na ministarsku funkcju dolazi s pozicije komandira PU Živinice. U fotelju ministra za prostorno uređenje i zaštitu okoliša sjest će pravobranilac Općine Srebrenik Imšir Škahić, dok je Ministarstvo za boračka pitanja povjereno Asimu Aljiću iz Živinica.

Zanimljivo je da ministarske pozicije nisu povjerene ni jednom funkcioneru ove stranke o kojima se u stranačkim krugovima i javnosti posljednjih dana najviše govorilo kao mogućim kandidatima za ministarske funkcije, a tu prije svega mislimo na Naila Šećkanovića, Salku Bukvarevića, Enesa Gegića ili Rasima Omerovića.

Ostavi komentar