Srebrenik.NET / Vijesti / Ibrić Hamzalija zv. Jata finansirao rekonstrukciju ulice u naselju Ćehaje

Ibrić Hamzalija zv. Jata finansirao rekonstrukciju ulice u naselju Ćehaje

Jučerašnjim asfaltiranjem, završena je rekonstrukcija dionice lokalnog puta u Ćehajama, u dužini od 570m, koju je u cijelosti finansirao uspješni biznismen Ibrić Hamzalija zv. Jata. U proteklih 60 dana urađena je kvalitetna odvodnja površinskih voda, kanalizacija, postavljena je savremena javna rasvjeta sa podzemnom instalacijom, 20 pocinčanih stubova i isto toliko metal-halogenih svjetiljki, urađeni su potporni zidovi…O kakvom se zahtjevnom infrastrukturnom objektu radi dovoljno govori podatak da je donator Ibrić morao u pojedinim slučajevima plaćati zemljište lokalnim mještanima, kako bi se dosadašnji put širine 3m proširio na 5m plus 1 metar trotoara.

U trenutku asfaltiranja ove dionice, pored donatora Ibrića, zatekli smo brojne mještane Ćehaja, koji nisu krili zadovoljstvo

Znatno je proširena i raskrsnica sa mag. putem
Znatno je proširena i raskrsnica sa mag. putem

učinjenim, obzirom da je ovaj dio Ćehaja, zahvaljujući Ibriću, dobio znatno savremeniji izgled. -Obzirom da sam se ovdje rodio i da ja, kao i moj otac i brat, tu imamo porodična imanja, osjetio sam potrebu da rekonstruišem ovu ulicu, kako bi ove i sljedeće generacije imale što kvalitetnije uslove života-istakao je donator Ibrić Hamzalija. Iako se investitor nije htio izjasniti o iznosu investicije, na osnovu gore navedenih radova, te na osnovu činjenice da će se u asfaltiranje ove dionice utrošiti oko 800 tona asfalta, očito je da se radi o donaciji od nekoliko stotina hiljada KM.

Ostavi komentar