Srebrenik.NET / Vijesti / Gdje će političari provesti najluđu noć | Komšić: Žene će na Čolin koncert, valjda će se i vratiti

Gdje će političari provesti najluđu noć | Komšić: Žene će na Čolin koncert, valjda će se i vratiti

Izgleda da su se političari zasitili putovanja, pa su uglavnom odlučili novogodišnje praznike provesti kod kuće. Barem su nam tako, skoro svi odreda, kazali. Bit će ili u svom domu ili u domu prijatelja, a oni željni plesa i dobre pjesme, u Sarajevu će novogodišnju noć dočekati sa Zdravkom Čolićem.

Među njima će s društvom biti i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

– Malo ćemo prošetati gradom – kazala je Đapo.

Na Čolinom koncertu bit će i Sabina Komšić, supruga predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića.

– Ostajemo kod kuće, s prijateljima. Žene će u neko doba otići na Čolin koncert. Valjda će se i vratiti – šaljivo je kazao Komšić.

Poslanik Naše stranke u Federalnom parlamentu Denis Gratz također će s prijateljima najluđu noć provesti na sarajevskim ulicama.

– Bit ću u gradu, družiti se, vjerovatno otići na koncert Zdravka Čolića – rekao nam je Gratz.

Njegova kolegica, zastupnica HDZ-a Slavica Josipović, odabrala je kućnu atmosferu.

– Obitelj se okupila za božićne blagdane. Sinovi će vjerojatno na planinu. Imam pet sestara. Tako da ću za Novu godinu biti u Vitezu, sa širim krugom obitelji – kazala je Josipović.

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bošković također ostaje u svom stolačkom domu. S porodicom.

Novogodišnje praznike Dušanka Majkić, SNSD-ova zastupnica u Državnom parlamentu, provest će s najdražima.

– Tokom godine porodica mi je raštrkana na sve strane, a zbog obaveza teško se okupljamo. Zato su novogodišnji praznici prava prilika da budemo zajedno. I ovu ću Novu godinu, sa zadovoljstvom, dočekati s mojim najmilijima, u svojom banjalučkom domu – kaže Majkić.

Tradiciju neće mijenjati ni ministar civilnih poslova Adil Osmanović – njegov izbor su kuća i porodica.

Njegov kolega, ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, ima isti odgovor – Novu godinu dočekuje kod kuće, u Mostaru, s najmilijima.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović do posljednjeg momenta nije siguran hoće li ostati kod kuće ili će putovati van BiH.

– Iskreno, još ništa ne znam. A ako se i odlučim za put, neću daleko – kratko je kazao.

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić još nije odlučio gdje će. Veliko društvo s kojim već godinama ulazi u Novu godinu rasulo se zbog obaveza.

– Prije nas je bilo osam parova, uvijek smo bili zajedno. Ove godine bit će nas upola manje. Uvijek u posljednji čas odlučimo gdje ćemo, a mi, muževi, skromni kakvi jesmo, uvijek potvrdimo izbor naših supruga. Bude lijepo, jer je dobro društvo garant dobre proslave – rekao je Nikšić.

Predsjednik RS Milorad Dodik ne voli pitanja o novogodišnjim praznicima. Za „Avaz“ je samo kratko rekao da neće nigdje i da će biti na svom imanju u Bakincima.

– Bit ću u kući. Neću nigdje. S porodicom je najljepše – rekao je Dodik.

S porodicom, kod kuće, bit će i predsjednici PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić.

Govedarica na skijanju

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ide na Jahorinu.

– To mi je prilika da se odmorim. Odoh s porodicom na planinu, na skijanje. Ja sam nekad skijao i bio sam dobar skijaš. Mislim da ću uhvatiti četiri dana odmora, možda i pet – rekao je Govedarica.

The post Gdje će političari provesti najluđu noć | Komšić: Žene će na Čolin koncert, valjda će se i vratiti appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico