Srebrenik.NET / Aktuelno / Aktivnosti policajaca PS Srebrenik

Aktivnosti policajaca PS Srebrenik

Ilustracija

Ilustracija

Dana, 27.01.2013.godine oko 23,00 sati službenici policije PS Srebrenik zaprimili su prijavu da je u mjestu Špionica, općina Srebrenik, od strane NN lica, izvršena teška krađa nad porodičnom kućom, kojom prilikom su iz unutrašnjosti objekta otuđeni tehnički predmeti (TV, DVD plejer i dr.) i jedan novčanik s novcem. Službenici PS Srebrenik su radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, ubrzo nakon zaprimljene prijave, pronašli i lišili slobode moguće izvršioce, a radi se o 22-godišnjaku nastanjenjom na području općine Tuzla, 35-godišnjaku nastanjenom na području općine Kalesija i 22-godišnjakinji takođe nastanjenoj na području općine Kalesija. Navedena lica su privedena u službene prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade.

Dana, 28.01.2013.godine službenici policije PS Srebrenik  skupa sa službenicima policije PU Tuzla/PS Zapad,  na području općine Tuzla, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretres stambenog i pomoćnih objekata koji koristi A.A., rođen 1990.godine. Prilikom pretresa pronađeni su tehnički predmeti, prehrambeni artikli i drugi predmeti, koji su privremeno oduzeti radi daljnjih provjera i utvrđivanja njihovog porijekla, obzirom da postoje osnove sumnje da mogu potjecati iz krivičnog djela teške krađe, počinjenjenog na području općine Srebrenik. Službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela. a službenici policije poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju ovog KD-a.

Službenici policije PS Srebrenik su 29.01.2013.godine oko 02,00 sati, nakon zaprimljene prijave da se dva NN lica nalaze u napuštenom ugostiteljskom objektu na području općine Srebrenik, izašli na lice mjesta, gdje su zatekli M.Z., rođen 1972.godine i M.S., rođen 1984.godine, oba nastanjena na području općine Srebrenik, najvjerovatnije u namjeri otuđenja metalnog rezervoara od centralnog grijanja iz navedenog objekta. Lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade. Nakon dokumentovanja ovog KD-a Kantonalnom tužilaštvu Tuzla će biti dostavljen Izvještaj protiv navedenih lica.

Ostavi komentar