Srebrenik.NET / Aktuelno / SREBRENIK: Mladi organizuju buvljak bez novca

SREBRENIK: Mladi organizuju buvljak bez novca

Buvljak bez novca je oblik razmjene osmišljen od strane pokreta Dobre Kote, koji organizuju u Srebreniku, sredini koja je uvijek raspoložena za nove ideje, druženje i razmjenu! Buvljak će biti organizovan u srijedu, 1. augusta na malom poligonu kod Narodnog univerziteta, starog pješčanog odbojkaškog terena, a kako organizatori kažu bit će toliko šareni da ih nećete moći promašiti!

Svi su dobrodošli da učestvuju i podijele nešto što ne koriste ili dođu da uzmu nešto što im je potrebno.

Donacija u vidu bilo kakvih stvari NIJE NEOPHODNA za učestvovanje na buvljaku, navode organizatori te podsjećaju:
– Možemo i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo. Svi treba da slobodno učestvujemo na bilo koji način, bez ikakvog osjećaja obaveze da donesemo nešto na buvljak, ukoliko nismo u prilici.

– Molimo vas da pozovete sve one kojima će besplatne stvari na buvljaku biti od egzistencijalne pomoći, ukoliko mislite da vijest o održavanju buvljaka nije došla do njih.

– Osim predmeta bilo koje vrste, želimo potaći i razmjenu vještina! Stoga ćemo imati i KUTAK ZA VJEŠTINE. Sviranje, pletenje, heklanje, šivanje, DIY projekti, bilo šta što želite podijeliti odnosno naučiti nekoga je dobrodošlo!

Imat ćemo i DJEČIJI KUTAK sa igračkama, prostorom za kreativne igre, dijeljenje i međusobno upoznavanje djece. Takođe, u ovom kutku bit će moguće pronaći i alternativnu literaturu za djecu, od slikovnica, postera do pjesmica i stripova a ukoliko bude mnoogo raspoložene djece, organizirat ćemo razne igrice.

KUTAK ZA HRANU u kojem ćemo dijeliti besplatnu hranu za sve koji budu gladni na Buvljaku. Svi smo dobrodošli da donesemo hranu koja je jestiva na licu mjesta. Ukoliko želite donirati hranu za kuhanje (sastojke za palačinke ili limun za limunadu :), molimo vas da nam pišete u inbox.

KUTAK ZA UMJETNOST bit će otvoren za sve umjetnike i umjetnice koje pozivamo da okače svoje radove, čitaju svoju poeziju ili prozu, sviraju, plešu ili bilo šta što žele podijeliti s drugima.

“Ovo je prvi Buvljak bez novca u Srebreniku i vrlo smo uzbuđeni i sretni što imamo priliku da ga podijelimo sa vama svima! Dođite da se upoznamo, družimo, dijelimo i uživamo u sunčanom, solidarnom i veselom poslijepodnevu. Nadamo se da se vidimo u veeeeelikom broju! :)” – kazali su organizatori.