Srebrenik.NET / Vijesti / Prognoza koja zbunjuje: Iako treba očekivati skori snijeg, svi su šokirani najavama meteorologa…

Prognoza koja zbunjuje: Iako treba očekivati skori snijeg, svi su šokirani najavama meteorologa…

Promjenjivo vrijeme uz dominaciju južine ponovno stiže za vikend. Međutim, ako je vjerovati dostupnim prognozana, ne vidi se nikakvu mogućnost konkretnijeg zahlađenja ni dugotrajne stabilizacije vremena barem do 20. novembra, a možda i duže

Iako smo uveliko zagazili u novembar, pa bi se u većem dijelu Bosne i Herecegovine mogle očekivati sve niže temperature, čak i prvi ozbiljniji snijeg, najnovije meteorološke prognoze zbunjuju i najveće optimiste. Ne samo da se zima ni ne nazire, već se i dalje najavljuju prave proljetne temperature.

Danas i idućih dana u regiji nastavlja se nestabilno, ali i relativno toplo vrijeme, uz povremenu kišu. Obilnija kiša se očekuje na Jadranu, jugozapadu, zapadu i dijelu centralne, te istočne Bosne, većem dijelu Hercegovine, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Promjenjivo vrijeme uz dominaciju južine ponovno stiže za vikend. Međutim, ako je vjerovati dostupnim prognozana, ne vidi se nikakvu mogućnost konkretnijeg zahlađenja ni dugotrajne stabilizacije vremena barem do 20. novembra, a možda i duže.

Na Facebook stranici “Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna”, pozivajući se na grafičke projekcije koje prikazuju odstupanje padavina na Starom kontinentu u idućih 14 dana, navodi se kako su naša regija i dobar dio jugoistoka kontinenta u pozitivnom oborinskom odstupanju, što bi značilo da u idućih deset do petnaest dana ponovno mogu pasti znatne količine kiše.

Dalje se navodi:

O vremenu danas, i idućih dana ništa novo, dakle nastavlja se relativno toplo vrijeme s obzirom na doba godine uz dominaciju južine.

Nešto povoljnije vrijeme uz vise suha i sunčana vremena i manje oborina, premda će ih i dalje biti očekuje se tokom četvrtka i petka.

S tim da bi ipak petak trebao u većem dijelu regije ipak biti najpovoljniji dan.

vrijeme-bih-novembar

Južni i jugozapadni vjetar će ponovno pojačati što će ponovno biti uvod u novo pogoršanje vremena tokom vikenda uz kišu. Temperature zraka bez neke bitnije promjene, tako da će se jutarnje vrijednosti kretati uglavnom od 7C do 18C, a dnevne vrijednosti od 11C do 23C.

Veliki će dio južne i jugoistočne Europe imati izraženije pozitivno temperaturno odstupanje, no obratimo pozornost na sjever Europe gdje bi pojedini dijelovi Norveške i Švedske mogli imati ekstremno hladan početak i sredinu 11. mjeseca.

Također, sjeverozapadna, zapadna i jugozapadna Europa će imati negativno odstupanje u temperaturama.

Što se oborina tiče naš dio Europe će ponovno obilovati oborinama u idućih sedam do deset, ako ne i više dana. Ozbiljnije zahlađenje i dalje se ne nazire barem do kraja ovog mjeseca.

Više o svakodnevnim vremenskim prognozama u BiH i regionu možete čtati ovdje.

Izvor: DEPO

The post Prognoza koja zbunjuje: Iako treba očekivati skori snijeg, svi su šokirani najavama meteorologa… appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico