Srebrenik.NET / Aktuelno / Pogledajte šta ima i koliko zarađuje načelnik naše Općine

Pogledajte šta ima i koliko zarađuje načelnik naše Općine

Centralna izborna komisija BiH je prošle godine predstavila novu aplikaciju za unos podataka iz obarazaca o imovinskom stanju. U decembru 2017. godine Centralna izborna komisija BiH je objavila Izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2014. godine.

Isključeni su zaštićeni lični opodaci, a aplikacija je prilagođena zvaničnim jezicima u BiH. Unos podataka je rađen ručno tako da nije isključena mogućnost postojanja greške.

Primjera radi gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za deset mjeseci u  2016. godini zaradio je 31.580 KM, dok je za devet mjeseci iste godine načelnik Zenice Fuad Kasumović zaradio 13.320 KM, ali se njegova imovina procjenuje na skoro 2 miliona KM.

U 2016. godini plata načelnika sarajevske općine Novo Sarajevo, Nedžada Koldže, je bila 42.000 KM, a njegov kolega načelnika Ilijaša, Akif Fazlić je dobio za godinu dana poslo skoro 10.000 manju platu.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević u 2015. godini zaradio je manje od 10.000 KM, dok je u istoj godini Igor Raojčić gradonačelnik Banja Luke, dobio platu nešto veću od 43.000 KM.

Na ovom linku pogledajte i usporedite imovinske kartone načelnika i gradonačelnika.