Srebrenik.NET / Aktuelno / Od danas 01.04.2019 tunel Ormanica zatvoren za sva motorna vozila, parking omogucen na Arizoni kod dva lava

Od danas 01.04.2019 tunel Ormanica zatvoren za sva motorna vozila, parking omogucen na Arizoni kod dva lava

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović ispred Vlade Tuzlanskog kantona podržava projekat sanacije tunela Ormanica (Pelagićevo – Srebrenik). Projekt će biti finansiran kreditnim sredstavima Svjetske banke (IBRD) i naglasio je da je neophodno na minimum skratiti trajanje blokade saobraćaja u tunelu. Predviđeni početak petomjesečnih radova bio je 15. mart a prvobitno je rješenje predviđalo 2 mjeseca potpune  blokade saobraćaja kroz tunel.

Tunel je od danas, 1.04.2019 zatvoren za sva motorna vozila a parking kamiona i automobila je omogućen na trznici Arizona kod dva lava, na kruznom toku lijevo, do prestanka blokade saobraćaja kroz tunel. Transport roba i putnika Vlada Tuzlanskog kantona odraditi ce uz pomoc poljoprivredne mehanizacije dobivene od Vlade FBiH. Vlada FBiH je ovu mehanizaciju oduzela na devet lokacija na području Sarajevskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko-sanskog Kantona i Kantona 10 – Livno te je lišeno slobode osam osoba inicijala I. M. (1965.), A. T. (1967.), M. N. (1961.), H. S. (1962.), E. S. (1959.), R. O. (1969.), V. J. (1971.) i R. DŽ. (1964.) u akciji “Farmer”.

Svi gore navedeni članovi Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije ispred Vlade FBiH i drugih njima bliskih osoba, izvršili su nezakonitu i nenamjensku podjelu i prodaju poljoprivredne opreme i mehanizacije koju je donirala NR Kina Bosni i Hercegovini u vrijednosti višoj od 1.000.000,00 KM, a koja je bila namijenjena za korisnike iz FBiH. Da bi se vratio dug NR Kini, parking kamiona i automobila na trznici Arizona biti ce naplacivani po cijeni od 2KM po danu koji gore navedeni članovi Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije ispred Vlade FBiH provedu u pritvoru.

I SDA i SDP inače zale za izgubljenim clanom gosp. Mladinom koji je tokom godina promijenio stranački dres. Tako je “crveni” zamijenio “zelenim” pa je na posljednjim izborima ispred Stranke demokratske stranke za federalni nivo, između ostalih, predložen iz OO Novo Sarajevo i nadaju se da ce njihov clan, brzo iz pritvora, sve u cilju smanjena troskova parkinga na trznici Arizona za sva motorna vozila koja nisu poljoprivrednog karaktera.

 

 

 

 

 

 

(Ne zaboravite da je danas Prvi April)