Maid Porobić: Mi smo ubjedljivo najjeftinija turistička destinacija

Tuzlanska panonska jezera predstavljaju jednu od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Svakog ljeta panonska jezera posjete stotine hiljada turista kako iz BiH, tako i iz zemalja regiona i svijeta.

Ono što je izazvalo negativne reakcije građana jeste činjenica da će tokom ove sezone karta na Panonskim jezerima biti skuplja, odnosno koštat će šest konvertibilnih maraka radnim danima, a tokom vikenda osam KM.

Tim povodom razgovarali smo sa Maidom Porobićem, direktorom JKP Pannonica Tuzla, koji nam je ispričao pojedinosti o poskupljenjima karte, kao i o tome koliko su Panonska jezera povoljna u odnosu na ostale turističke destinacije:

“Mi smo analizirali tržište sličnih objekata u BiH. Mi smo i sa ovim novim cijenama ubjedljivo najjeftinija turistička destinacija. Samo na Pannonici možete unijeti i svoju hranu, i svoje piće i svoj plažni mobilijar, čisto u svrhu da naš gost što jeftinije prođe. Takvu vrstu pogodnosti možete dobiti jedino na Pannonici. U odnosu na prošlu godinu prosječno poskupljenje cijena je 22%. Razlog tom poskupljenju je jednostavno veliki skok cijena svih naših ulaznih parametara, tako da je to poskupljenje od 22 posto minimalno.”

Porobić je na kraju istakao da je za ovu sezonu prodato oko 7300 sezonskih ulaznica, što govori u prilog da je veliko interesovanje građana Tuzle  za Pannonicu.

The post Maid Porobić: Mi smo ubjedljivo najjeftinija turistička destinacija appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Pijani Brčak pozvao Hitnu pomoć na intervenciju pa im ukrao sanitet

Na području Brčkog noćas je zabilježen nesvakidašnji slučaj, kada je muškarac u alkoholiziranom stanju ukrao …

Hrana u BiH u odnosu na prošlu godinu skuplja za više od 20 posto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene …