Srebrenik.NET / Kultura / Večeras u Srebreniku: Mjuzikl za djecu i odrasle „DJ Šampinjon: Vrh svijeta“

Večeras u Srebreniku: Mjuzikl za djecu i odrasle „DJ Šampinjon: Vrh svijeta“

Mjuzikl za djecu i odrasle „DJ Šampinjon: Vrh svijeta“ prvi put će biti prikazan publici u Tuzlanskom kantonu. Gostovanje popularne predstave zakazano je za subotu 18.aprila u 18h u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, te u nedjelju 19.aprila u 18h na sceni Centra za kulturu i informisanje Srebrenik. Rezervišite svoju ulaznicu u predprodaji po cijeni od  5 KM, na dan predstave ulaz je  7 KM.

 Vrh Svijeta TOUR 2015 KEYVISUAL

Prvi i još uvijek jedini bh mjuzikl namijenjen djeci i odraslima autora Muharema Vojnikovića Muhe premijerno je izveden u Sarajevu početkom 2014.godine izazvavši nezapamćen interes medija i publike. Priča o drugarstvu i hrabrosti sa naglašenom ekološkom porukom o očuvanju vode na planeti Zemlji, nastavak je predstave koja je uspješno izvođena u pariškim teatrima gdje je autor i reditelj Vojniković živio i radio dugi niz godina.

Uz vesele songove i duhovite skečeve, na put ka Vrhu svijeta vode nas likovi DJ Šampinjon, Sarfo, Lord Patlidžanius, Pčelica, Dobra Vila, Medo, Voz i Vodocijep kojima će za spas svjetskog izvora vode biti potrebna i pomoć publike. Uloge tumače Tina Dervišević, Elmir Krivalić, Mirela Lela Laković i Muharem Vojniković.

Mjuzikl je, očekivano, oduševio  mališane i njihove roditelje i u Travniku, Zenici i Kaknju gdje je odigran u prvoj fazi turneje tokom mjeseca marta, a nakon Tuzle i Srebrenika bit će izveden u Bugojnu, Brčkom, Banjoj Luci, Mostaru, Stocu i Sarajevu.