Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Kemal Aletić vlasnik firme Aksemont renovirao poligon u Cagama

Kemal Aletić vlasnik firme Aksemont renovirao poligon u Cagama

U Područnoj školi Cage koja je u sastavu  OŠ Duboki Potok  novoizdrađeni sportski poligon pretrpio je štetu zbog pojave klizišta. Osim poligona jedno od potencijalnih opasnosti prijeti i  samom objektu PŠ Cage. Pod hitno je potrebno izgraditi potporni zid koji bi spriječio eventualno “pucanje” škole a samom izgradnjom objekta sportski poligon bi dobio upotrebnu dozvolu a i mogućnost izgradnje tribine za gledaoce.

Menadžment škole je obavijestio nadležne instutucije o ovom problemu još i prošle godine ali jednostavno finansijska situacija u budžetu ne može da prati dinamiku problematike u školama. “Iz ovog razloga prinuđeni smo tražiti sredstva iz drugih fondova. Ove godine očekujemo rješenje problema, dobili smo informaciju  da će PŠ Cage biti jedan od prioriteta Ministarstva obrazovanja TK a aplicirali smo i na nekoliko međunarodnih projekata.

Vlasnik firme Askemont iz Srebrenika Gosp. Kemal Aletić je ovih dana pomogao u sanaciji ovog sportskog poligona od klizišta. On je uvijek pomagao našu školu i u ime svih učenika škole, roditelja i uposlenika dugujemo mu veliku zahvalnost.

Direktor škole Edis Bajrektarević

cage kemo

ps cage