Srebrenik.NETwork

Saopštenje navijača OFK Gradina Srebrenik

Saopštenje za javnost ispred navijača našeg kluba stiglo je na našu adresu, koje prenosimo u cijelosti:

“Nakon vrlo neozbiljnih prijedloga i ispada na posljednjem sastanku UO “Gradina” odlučili smo posjetiti klub i tako učiniti prvi korak ka spriječavanju svega onoga, kao i svih onih, koji koče napredak našeg kluba.

Navijače i ljubitelje Gradine (istina u manjem broju radi termina i brzine organizacije) danas je u klubu primio Ibro Ibrić, a na zahtjev prisutnih obavljen je i telefonski razgovor sa trenutnim predsjednikom Drapić Dževadom.

Ovim putem vas obavještavamo da je dogovoren sastanak sa Upravom kluba koji će se održati u ponedjeljak u 18:00h u prostorijama kluba, a kojem mogu prisustvovati svi oni kojima je dosta neznalica u upravnom odboru, kao i stagniranja kluba i tapkanja u mjestu.

Takođe pozivamo i sve igrače da se odazovu sastanku i na taj način daju podršku i zajedno sa nama iznesu jasne zahtjeve, ciljeve i obrazlože svoja mišljenja. Ako ih zaista zanima bolja i svjetlija budućnost i ako im je dosta svega što se odigrava preko njihovih leđa u klubu, svakako da će se odazvati u ponedjeljak u što većem broju.

Ono što je najbitnije istaći u cijeloj ovoj priči jesu zahtjevi navijača koji više nemaju strpljenja za lažna obećanja i “priče za malu djecu” koja traju već dvije godine od strane istih.

S obzirom da se, po pričama dotičnih po kafama, oni ne osjećaju krivima i očigledno ne znaju prihvatiti odgovornost, mi ih ovim putem pitamo..

– Poštovani, sjećate li se skupštine održane prije 2 godine i preuzimanja kluba? Sjećate li se svojih obećanja? Popravljanje prostorija i kućica u kojima se iste nalaze? Ekspresan povratak u Prvu ligu?

Ono što ste vi uradili i dopustili:
1) Blamiranje imena “Gradina” širom države
2) Cirkus i zatvaranje vrata mnogim igračima
3) Odlazak igrača za 100KM više u okolna mjesta
4) Kašnjenje sa pripremama u odnosu na sve ostale klubove
5) Pritisak na igrače i odbijanja od plata zbog vaših neuspjeha
6) Tjeranje ljubitelja Gradine što dalje od tribina
7) Puštanje utakmica po vašim zahtjevima, kontra stavova igrača i navijača
8) Pojavljivanje kluba na utakmicama bez rezervnih igrača na klupi
9) Trošenje tri put većeg budžeta u odnosu na klubove sa opštine, a ostvarivanje lošijih rezultata
10) Borba Gradine za opstanak u 2. ligi FBiH Sjever
11) Organizovanje koride
12) Prijedlog gašenja Omladinskog pogona

Ono što ste trebali uraditi:
1) Povratak Gradine gdje pripada
2) Potraga za adekvatnim sponzorima
3) Komunikacija i dobar odnos sa igračima

Kada sagledamo sve tačke nabrojane kao i one izostavljene jer ih je spisak predug, donosimo jasan zaključak da vi ništa niste uradili i ispunili od očekivanja.

Šta više čekate i šta želite dalje? Odvući Gradinu pred gašenje? Osvrnimo se takođe na sve klubove u okruženju i na Općini koje rade pozitivan posao kako infrastrukturni tako i sportski, i zapitajmo se, do koga je?

Ovim putem vas pozivamo, kao što ćemo to i direktno uraditi u ponedjeljak, da prihvatite odgovornost i podnesete neopozive ostavke na mjesta funkcija koje ste obavljali (ili ste ih trebali obavljati?).

Vaše vrijeme je otkucalo. Vrijeme je za promjene. Vrijeme je za spas Gradine.

PUSTEM STARE SLAVE KRENI TI
OPET PRVAK POSTANI!

Navijači OFKGS. #jedanklub #jedangrad