Srebrenik.NET / Aktuelno / Otvoren sajam Grapos Expo

Otvoren sajam Grapos Expo

Svečanom ceremonijom otvaranja danas je počeo 8. po redu sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo-Gračanica 2017.g. Čast da sajam proglasi otvorenim imao je član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović.
Prisutnima se prilikom svečanog otvaranja obratio i općinski načelnik Nusret Helić koji je kazao da je Općina Gračanica jedan od glavnih sponzora sajma svih ovih godina. Podršku sajmu daje i Vlada Tuzlanskog kantona a u ime Vlade govorio je premijer Bego Gutić. Na svečanosti otvaranja prisutnima su se obratili i direktor sajma Nedžad Nuhanović i medijski pokrovitelj, Senad Hadžifejzović (FACE TV).
Danas je u Gračanici boravio veliki broj visokih zvaničnika iz svijeta politike i privrede. Bili su tu i biće u narednim danima ambasadori, predstavnici stranih vlada i kompanija a tu je danas bio i Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko.
Sajam traje do subote. Radni dan je od 10 do 20 sati. Na sajmu ove godine izlaže preko 300 izlagača iz zemlje, regiona i svijeta na 10 000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora. Za sve naše sugrađane obezbjeđen je besplatan prevoz autobusom sa Avisove stanice do sajma i to u pet termina dnevno, od 10:30, 13, 14:40, 17 i 18 sati. Povratak je 10 minuta nakon svakog dolaska.
Kada je u pitanju sajam, Radio Gračanica kao i svake godine kao jedan od medijskih partnera prati i promoviše sve aktivnosti a u toku sajamskih dana realizovat ćemo svaki dan dio programa uživo sa sajma, kao što smo danas uživo radili prijenos svečanog otvaranja.
Ukoliko želite da vidite dio atmosfere posjetite našu FB stranicu gdje se nalaze fotografije.
Toliko o prvom danu sajma. Vi pratite program Radio Gračanice i specijalna javljanja uživo sa sajma kako biste osjetili barem dio atmosfere.
Gračanica je ovih dana centar privrednih zbivanja u BiH i na to trebamo biti itekako ponosni.

Powered by WPeMatico