Srebrenik.NETwork

Jedna škola – dva direktora

Pripremio: Omer Hasanović

Jedna škola, a dva direktora pod istim krovom. „Ja sam direktor ove škole od 2002. godine pa evo do sada“, kaže Hamid Ibrić, direktor Osnovne škole Rapatnica kod Srebrenika. „Ja sam imenovan za direktora, ali trenutno je status kvo. Imamo dva direktora, ali izgleda da nemamo nijednog – takvo je činjenično stanje“, kaže v.d. direktor ove škole Muhamed Mujedinović.

Školski odbor smijenio je Hamida Ibrića zbog niza navodnih propusta u radu, kao i zbog prvostepene presude Općinskog suda Tuzla o poništavanju Ibrićevog izbora za direktora i nepotizma. Saglasnost je dalo i resorno kantonalno ministarstvo. Ibrić za sve optužuje predsjednika Školskog odbora Dževada Okića. „Zamijenio je bravu na školi. Još da napomenem i da je Okić skretar SDP-a. Nezakonito je prošao školski odbor jer je slagao radni staž“, kaže Ibrić.

Okić je odbio govoriti za Federalnu televiziju. Njegov favorit Muhamed Mujedinović tvrdi da je u školi haotično stanje. „Ovdje ima svega“, kaže Mujedinović.

Svega ima, osim reda, u školi u kojoj se ne zna ko je, zapravo, direktor. Borba za direktorsku fotelju postala je važnija od problema učenika i složenih uslovi rada u ovoj školi.

 

Izvor: Federalna.ba