Srebrenik.NET / Aktuelno / “Blokade tek slijede”: Fadil Duranović poslao poruku bivšim borcima RS-a

“Blokade tek slijede”: Fadil Duranović poslao poruku bivšim borcima RS-a

Demobilisani borci u Federaciji BiH ni danas neće nastaviti sa protestima i blokadama saobraćajnica. Održavaju sastanke kako bi se koordinisali i uvezali sa drugim opštinama. Potvrdio je ovo za Buku Fadil Duranović, jedan od boraca koji je od posljednjeg dana februara bio na petlji Šićki Brod.

Duranović je otkrio da masovni protesti i blokade tek slijede i da će njegovi istomišljenici među demobilisanim borcima organizirati proteste jer je izborna godina.

„Od protesta ne odustajem, oni su tek počeli. Ovo je izborna godina i mi moramo rješavati neka pitanja i ozvaničiti ih u federalnom, a ako treba i državnom parlamentu“, istakao je Duranović, dodajući da su na društvenim mrežama dobili podršku i od nekih bivših boraca iz RS.

„Ovom prilikom bih pozvao sve bivše borce iz RS da nam se pridruže jer znam da su i oni u istim problemima. Pozvao bih ih da sjednemo, da dogovorimo koordinaciju, da se ujedinimo, da ovo bude zajednička borba za prava svih bivših boraca RS, Armije BiH i HVO“, istakao je Duranović.