Dan državnosti BIH obilježen u Srebreniku

Danas je u Srebreniku na svečan način obilježen 25. novembar – Dan državnosti BIH, jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji naše zemlje.

Na spomen obilježjima borcima palim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992. – 1995. i u narodnooslobodilačkom ratu 1942. – 1945. cvijeće su položile delegacije gradske uprave, političkih subjekata i udruženja.

  • – “Sav onaj teret koji iznijeli naši najbolji sinovi i kćeri u najtežim vremenima je velika obaveza za nas. Moramo čuvati i njegovati državnost naše domovine i svakodnevno učvršćivati i jačati našu državu, moramo biti odgovorni prema velikom poklonu koji su nam ostavile prethodne generacije”, rekao je izmeđuostalog gradonačelnik Srebrenika dr. sci. Nihad Omerović.

Ovogodišnje obilježavanje Dana državnosti proteklo je dostojanstveno, ali zbog epidemiološke situacije ipak dosta skromnije nego inače.

Objava Dan državnosti BIH obilježen u Srebreniku pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]