SDA Srebrenik – saopštenje za javnost

Gradski odbor SDA Srebrenik je u subotu 17. oktobra na najbolji mogući način ozvaničio početak predizborne kampanje za lokalne izbore 2020. Prostorije Doma kulture bile su premale da ugoste sve simpatizere i članove Stranke demokratske akcije bez obzira na poziv da se ne dolazi u velikom broju zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i svijetu. Naime glasači, naši sugrađani su prepoznali važnost lokalnih izbora, težinu problema koja je stvorena dosadašnjim radom Izvršne vlasti i njihovu želju za promjenom nije mogla zaustaviti čak ni tako ozbiljna stvar kao što je virus Covid-19.
Na ovom veličanstvenom skupu predstavljena je lista kandidata za Gradsko vijeće Srebrenik, kao i kandidat Stranke demokratske stranke za gradonačelnika prim. dr. Ibrahim Zukić. Ispred liste kandidata za Gradsko vijeće skupu su se obratili predsjednik Asocijacije mladih student mašinstva Mersad Velić, Predsjednica Asocijacije žena SDA Srebrenik dr. Belkisa Ibrišimović, predsjednik Kluba SDA Srebrenik i podpredsjednik SDA Srebrenik dipl. ecc. Nirmel Muratović kao i nosilac liste dipl. ing. Edin Vikalo. Kao što se i očekivalo, pobjedničku euforiju izazvao je izlazak i obraćanje našeg kandidata za gradonačelnika Grada Srebrenika prim. dr. Ibrahima Zukića. Predstavljajući svoj izborni program SDA Srebrenik najavio je promjenu politike Izvršne vlasti Srebrenik prvenstveno prema mladima kroz povećanje studentskih kredita i stipendija. Spremnost Izvšne vlasti da rješava sve potrebe građana u najkraćim rokovima a sam gradonačelnik će biti stalno dostupan građanima. Podrška daljem razvoju privrede Grada Srebrenika od rješavanja infrastrukturnih pitanja do stimulacija novog zapošljavanja. Efikasniji rad Javnih preduzeća i Javnih ustanova kao i podrška razvoja turizma i sporta. Podcrtana je obaveza brige i pomoći za penzionersku populaciju kao i stalna briga za boračke kategorije, šehidske porodice i demobilisane borce. SDA Srebrenik najavio je nastavak predizborne kampanje po mjesnim zajednicama uz poštivanje higijensko-epidemiološke mjera i preporuka Kriznog štaba FBiH.

Objava SDA Srebrenik – saopštenje za javnost pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]