BAJRAM BEZ VODE

BY GRADACACKI GLAS

Gradačac | Dijelovi grada za Bajram bez vode

Dijelovi grada i prvi dan Bajrama su bez vode, vode je nestalo sinoć oko 19 sati. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama građani su nezadovoljni i razočarani s obzirom da su iz “Komunalca” najavili redukcije od 23 sata do 5 sati.

Problemi sa vodosnabdijevanjem su sve veći zbog nedostatka vode u rezervoaru u Okanovićima. Od 2016.godine je nivo vode u opadanju zbog čega su iz Gradske uprave najavili spajanje Gradskog vodovoda na izvorište Domažić.

Podsjećamo prije nekoliko dana u sklopu projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“ potpisan je ANEX 2 ugovora vezano na nastavak izgradnje vodosnabdjevanja dionica „Kerep“ – „rezervoar Humke“ (R4). Ova dionica je spoj  vodosnabdjevanja južnog sistema  sa postojećim sistemom vodosnabdjevanja u sjevernom dijelu Gradačca. Aneks je potpisan između JP Komunalac dd i Konzorcija izvođača  JV “BUK PROMET“ d.o.o. Bijeljina i „BALEGEM“ d.o.o. Gradačac.

Dužina buduće trase dionica Kerep – rezervoar Humke(R4) je  8 km a dužina planiranog potisno-distributivnog cjevovoda je 12 km.Vrijednost dodatnih radova dionice Kerep – rezervoar Humke (R4) je 838.446,57 EUR. Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Gradačački glas

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …