Ipe Kralju sretan put !

Počeo je trenirati košarku već davne 2003. godine u Srebreniku kao član Škole košarke Gradina. Svojim igrama, ponašanjem, odnosom prema radu i ocjenama već je bio vođa te generacije 92,93,94 godišta. Kao pionir već sa svojih 11 godina osvaja treće mjesto  u Ligi mladih RKS Tuzla sa generaciom 92/93.

Ostaje pionir u istoj ekipi i naredne sezone ponavlja rezultat te predvodi novu generaciju 93/94.  U kadetskoj konkurenciji reda uspjeh za uspjehom a igrajući na Međunarodnom turniru Silver Ball za juniore dobiva titulu najboljeg igrača iako je igrao protiv starijih od sebe i po 3-4 godine. Već tada za njega se počinju zanimati veći klubovi u BiH.

KK Bosna Sarajevo je prva pokazala interesovanje jer je boravkom na njhovom ljetnjem kampu pokazao svoju vrijednost. Nakon njih KK Sloboda Dita ga dovodi u svoje redove i nakon dva mjeseca treniranja u tom klubu zaslužuje mjesto u prvom timu kao 15-godišnjak. Njegov nadimak “Ipe” je već postao poznat tako da je tuzlanski Mejdan u utakmici sa banjalučkim Borcem skandirao baš njegovo ime. Tu sezonu Irfan Hodžić igra Prvu ligu BiH, A2 Ligu F BiH, Ligu mladih RKS Tuzla i Državno prvenstvo BiH. Paralelno sa intenzivnim treniranjem u Slobodi dobiva poziv prvo za kadetsku a nakon toga za juniorsku reprezentaciju BiH gdje je dao svoj veliki doprinos.

U sezoni 2011/12 zbog gašenja Sloboda Dite kao slobodan igrač prelazi u Gradinu gdje igra jednu sezonu u A1 Ligi F BiH.

U sezoni 2012/13 Irfan Hodžić igra za Silver Kingse u Međunarodnoj ligi Euroregion  te ostvaruje uslove za odlazak na studije u Beč kao i prelazak u jedan od tri autrijska kluba za koji se on odluči.

Irfane sretan put u Autriju ti želi trener Edo sa svim tvojim drugovima iz Srebrenika.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Komentariši