Tvrđava Gradina Srebrenik

Danas protiv Grčke najbolji tim na terenu

U Sarajevu će danas biti odigrana prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija BiH i Grčke.

FOTO: Arhiv
FOTO: Arhiv

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić kazao je na konferenciji za novinare da je zabrinut zdravstvenim biltenom naših igrača. Istaknuo je kako nije pozvao igrače iz Rusije, s obzirom da su neki naši reprezentativci koji nastupaju u ruskom prvenstvu povrijeđeni. “Nažalost, Miralem Pjanić je došao povrijeđen i vratio se u Francusku. Ipak, želio je doći pozdraviti svoje saigrače, što pokazuje koliko mu je reprezentacija važna. Drugi hendikep je jutrošnja informacija da Saša Papac ima upalu pluća, te definitivno neće igrati sutra. Ipak, on ostaje sa ekipom i bit će sa nama sutra na Koševu”, kazao je Sušić.
Dodao je da na teren želi izvesti najbolji tim, ali i dati priliku svim pozvanim igračima. “Planiram da svi dobiju bar po pola sata igre, a o definitivnom sastavu odlučiću tek nakon održanih treninga. Ni Lulić ni Medunjanin nisu potpuno spremni, a Zlatan Muslimović nema klub, tako da imam još mnogo dilema”, dodao je Sušić.
Pred sutrašnju utakmicu sa Grčkom naši reprezentativci su odradili trening u Hrasnici. Još nije poznato za kojih 11 se odlučio Safet Sušić niti da li će u timu biti i “roviti” Haris Medunjanin. Atmosfera, što se da zaključiti iz poslijepodnevnog treninga, među našim reprezentativcnima jako je dobra i očekivati je sutrašnji pozitivan ishod sa Grcima.
Prijateljska utakmica BiH – Grčka počinje u 21.00 sati, na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši