Tvrđava Gradina Srebrenik

Zavšen treći Međunarodni omladinski kamp u Srebreniku

Ispraćajem gostiju u Planinarskom domu Lipici na planini Majevici kod Srebrenika, završen je Međunarodni omladinski kamp u kojem je boravilo oko 40 mladih volontera Crvenog krsta iz Srebrenika, Brčkog, Tuzle, Gradačca, Sarajeva, Zenice i Osijeka.
Ovo je treći po redu kamp koji je organizovao Klub mladih volontera Crvenog krsta Srebrenik va cilj ove tradicionalne manifestacije je sticanje novih znanja i promocija humanih vrijednosti Crvenog krsta.
Uz druženje u prirodnom ambijentu planine Majevice održana je i radionica o spolno prenosivim bolestima a organizovana je i edukacija iz prušanja prve pomoći, samoodbrane i međunarodnog humanitarnog prava.
Upriličen je i niz sportskih takmičenja, a gosti kampa su posjetili srednjovjekovnu tvrđavu na obroncima planine Majevice kao i ostale kulturne znamenitosti na području Srebrenika.
Osim razmjene iskustava iz različitih oblasti djelovanja mladih volontera Crvenog krsta, učesnici kampa su uputili i zajedničku poruku mladima o neophodnosti njihovog većeg angašmana u rješavanju brojnih problema s kojima se suočava mlada generacija.

(radiosrebrenik.ba)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši