Šest pacijenata u bolnici zbog trovanja salmonelom

Šest osoba na liječenju je zbog trovanja salmonelom u Kantonalnoj bolnici Zenica, a liječničku pomoć zatražili su prije desetak dana, zajedno s još dvije osobe koje nisu zadržane u bolnici.

Zaraženi Visočani otrovali su se u jednom ugostiteljskom objektu u Visokom, a sumnja se da je uzrok konzumacija majoneze iz kućne radinosti.

Inače, načelnik Odjela za infektivne bolesti u Kantonalnoj bolnici Zenica, Ednan Drljević navodi da je takva vrsta majoneze najveći uzročnik trovanja. On tvrdi da je teško znati ima li u jajima salmonele te da je dovoljno jedno takvo da zarazi smjesu od 100 jaja.

“Sad je opasnost od trovanja prošla, salmonela je izolirana. Nadamo se da je broj osoba koji je zatražio pomoć stvarni broj zaraženih, da ih nema više”, istakao je Drljević.

Dodao je da je bilo još pacijenata iz Visokog koji su zatražili pregled, sumnjajući da su otrovani, a jeli su u drugim ugostiteljskim objektima u gradu.

Izvor: Fena

The post Šest pacijenata u bolnici zbog trovanja salmonelom appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]