X
    Categories: AktuelnoVijesti

SBK: Zbog gripe obustavljena nastava u školama

Tvrđava Gradina Srebrenik

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a donijelo je odluku o produženju zimskog raspusta do 31. januara.

Tako će škole u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku u petak prekinuti nastavni proces u drugom polugodištu započet 17. januara i ostati na zimskom raspustu do 31. januara.

Produženi zimski raspust imat će i učenici škola koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu, za koje je drugo polugodište trebalo startati 24. januara.

Donošenju ovakve odluke prethodila je informacija o epidemiološkoj situaciji u SBK-a koju je ministarstvu dostavio kantonalni Zavod za javno zdravstvo, u kojoj je navedeno da je zabilježeno pogoršanje situacije po pitanju infekcija koje se prenose kapljičnim putem, a od kojih najviše obolijevaju djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Riječ je o zauškama, te novom i sezonskom gripu koji se prenose kapljičnim putem, a jedna od osnovnih mjera u njihovom suzbijanju je izbjegavanje boravka u prostorijama gdje se nalazi veći broj lica.

View Comments (2)

  • Znal' neko jel ovo važi i za Tuzlu. Nama na školi ništa ne piše, tako da su nas skrooooz zubnili, ne znam kad bih u školu krenuo. T_T