Privedeni borci pušteni na slobodu: Kao da smo neki agresori (FOTO)

Svih osam jutros privedenih demobilisanih boraca na Šićkoj petlji pušteni su na slobodu, a nakon salsušanja u prostorijama MUP-a TK obratili su se medijima.

“Uhapšen sam oko 6:15 sati. Mene i Damira Đapu su izvukli i auta i nasilnički nam stavili lisice kao da smo neki agresori. Bili su veoma nasilni tokom privođenja. Doveli su nas da damo izjavu i tražili da otkrijemo ko su inicijatori. To su naravno borci koji su nezadovoljni svojim položajem”, rekao je Jasmin iz Gračanice, dodavši kako su došli neorganizovano i svojim automobilima.



Iz MUP-a TK izašla je informacija kako su neki od privedenih bili pod utjecajem alkohola. Borci koji su se obratili medijima su to demantovali, kazavši kako je u MUP-u izvršen alkotest koji na njihovom nalazu pokazuje “ništicu”.

Podsjećamo, jutros je odblokiran saobraćaj na Šičkoj petlji nakon višednevnih protesta demobilisanih boraca. Policija je prema svojim izjavama primijenila minimalnu silu, iako su mnogi učesnici protesta koji su bili na licu mjesta istakli kako to nije tačmo, odnosno da su službenici specijalne policije postupili još agresivnije.

The post Privedeni borci pušteni na slobodu: Kao da smo neki agresori (FOTO) appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]