Srebrenik.NET / Aktuelno / Pretučen primarijus doktor Ibrahim Zukić

Pretučen primarijus doktor Ibrahim Zukić

ibrahim zukicVečeras oko 17 sati u stambeno-poslovnoj zgradi “Papagajka” u Srebreniku, napadnut je i pretučen primarijus doktor Ibrahim Zukić (52).
Dr. Zukić je napadnut u klasičnoj sačekuši kada je krenuo na posao u privatnu ginekološku ordinaciju, gdje su ga, kako saznajemo, presrela dva maskirana muškarca u haustoru iste zgrade. Prilikom ovog napada, dr. Zukiću su nanesene fizičke povrede, zbog čega mu je ukazana prva pomoć u srebreničkom Domu zdravlja.

Ibrahim dr. Zukić je jedan od vodećih ljudi u Stranci demokratske akcije (SDA) Srebrenik, koji je trenutno na dužnosti zamjenika predsjednika Općinskog odbora SDA. U dva mandata, i to od 2004-2008. godine i od 2008-2012. godine, bio je predsjedavajući Općinskog vijeća Srebrenik, dok je u trenutnom mandatu Općinski vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Srebrenik.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici kriminalističkog odjeljenja Policijske stanice u Srebreniku, koji tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela.

Uskoro opširnije…