Počasnim maršom na posljednji počinak ispraćen komadant Sulejman Fejzić – Fejza (FOTO/VIDEO)

Velika grupa saboraca, drugova, rodbine i prijatelja počasnim maršom iz Srebrenika do Gornjeg Srebrenika ispratila je na posljednji počinak velikog čovjeka, borca za ljudska prava, oficira Armije BiH i komadanta čete u 211 Obrt Armije BiH Sulejmana Fejzića – Fejzu.







Fejzića je smrt zatekla iznenada u 52. godini života. Fejza je aktivno podržavao obespravljene radnike u borbi za njihova prava i bio je jedan od članova pokreta “Srebrenik je naš”. Pored toga komadant Fejzić široj javnosti poznat je od februara 2014. godine kada je još jednom stao na bedem Bosne i Hercegovine ovog puta protiv nepravde koja je njemu i njegovoj generaciji učinjena od vladajućih struktura, piše portal Koktel.org.

Prije nego ga je smrt u tome iznenada spriječila Sulejman Fejzić – Fejza vršio je pripreme zajedno sa svojim saborcima da u srijedu 28. februara izađe na zakazane proteste boraca i traže svoja zaslužena prava. Kako kažu njegovi saborci i prijatelji Fejza je obišao sva moguća ratišta u BiH i nije poginuo od agresorske ruke ali ga je srce na kraju izdalo zbog nepravde.

Neki su Fejzu i njegove saborce nazivali čak i lažnim borcima dok u video prilogu koji donosimo možete pogledati strahote rata koje su ovi hrabri ljudi prošli.

Izvor: tuzlanski.ba

 

The post Počasnim maršom na posljednji počinak ispraćen komadant Sulejman Fejzić – Fejza (FOTO/VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]