Tvrđava Gradina Srebrenik

Na čišćenju vodotoka i divljih deponija biće angažovano 50 nezaposlenih lica

Jučer su predstavnici Općine Srebrenik održali sastanak sa grupom nezaposlenih lica koja su pokazala interesovanje za obavljanje privremenih poslova na čišćenju vodotoka i divljih deponija na području općine Srebrenik.

Sastanak je održan na platou ispred srebreničkog Doma kulture, a od 179 nezaposlenih lica koja su prisustvovala biće odabrano njih 50 i to na osnovu ranije utvrđenih kriterija. Prilikom odabira kandidata prednost će imati lica s evidencije Biroa za zapošljavanje Srebrenik koja duže čekaju posao, demobilisani borci, ratni vojni invalidi, članovi porodica poginulih boraca i hranioci porodica.

Radovi će početi do kraja naredne sedmice i trajat će 15 do 35 radih dana, a nezaposlena lica koja budu angažovana na privremenim poslovima imat će neto satnicu u iznosu od 3 KM. U sklopu ovog projekta predviđeno je da se očisti kompletno korito rijeke Tinje od Jasenice do Ormanice i svih njenih pritoka na području srebreničke općine. Osim toga, planirano je i da se iskrči i nisko rastinje u blizini izletišta u Gornjem Srebreniku i Gornjim Hrgovima.

Angažovani radnici će razni otpad iz riječnih korita i sa divljih deponija prikupljati u plastične vreće koje će radnici Javnog komunalnog preduzeća „9. Septembar“ deponovat na gradsku deponiju.

U realizaciju ovog ekološkog projekta uložit će se 67.000 KM , a sredstva su osigurali Općina Srebrenik i Fond Otvoreno društvo BiH.

(radiosrebrenik.ba)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši