Hrabrog dječaka Mehu Šabića u zagrebačkoj bolnici posjetio reprezentativac BiH

Prve riječi Mehmeda Šabića, 12-godišnjeg dječaka iz Gračanice koji je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekotine tijela, nakon što se probudio iz kome bile su: “Nema predaje”.

Ove riječi odjeknule su do jedne svlačionice – one Dinamovih igrača gdje se izgovaraju prije svake igre na terenu. Zato su fudbaleri odlučili otići Mehi u posjetu.

“Da damo veliku podršku i da poklonimo koliko možemo. Nadam se da će izdržati do kraja”, rekao je za “Provjereno” bh. fudbaler Armin Hodžić…

Igrači su umjesto kopački i štucni morali staviti kape, maske i rukavice jer Meho je na odjelu izolacije i u pet mjeseci ovu sobu napuštao jedino pod anestezijom.

Infekcije su na odjelu opekotina najveći neprijatelji.

Ovakvom iznenađenju nije se nadao ni Meho kome se odjednom ostvarila želja svakog dječaka iz njegove ulice – originalna lopta sa svim potpisima igrača.

Zato nije čekao ni sekunde – uskočio je u patike i dečkima pokazao šta zna.

Najviše ga je oduševio poziv da na prvoj evropskoj utakmici Lige prvaka bude posebni gost kluba i obećanje da će dobiti dres na kojem će pisati “Meho beton”.

Podsjećamo, “Provjereno” je prošle sedmice ispričalo priču o dječaku koji je nesreću doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo. Htio je ispraviti grešku i zapaliti dasku kako bi je ponovo izrezbario. Polio ju je benzinom, a u alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala unutrašnja oštećenja.

Doktori u Tuzli dali su mu šansu jedan posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu.

Na odjelu intenzivne njege zbog bolova je bio u indukovanoj komi, a na svoj 12. rođendan Mehmed je otvorio oči.

Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao, a prve riječi koje je izgovorio bile su: “Nema predaje“.

The post Hrabrog dječaka Mehu Šabića u zagrebačkoj bolnici posjetio reprezentativac BiH appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]