(FOTO) ŽENE DONIJELE JEDNOGLASNU ODLUKU: Razija Mujanović je dobitnica priznanja “Super žena 2017.”

Najuspješnijim Bosankama i Hercegovkama večeras su u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla dodijeljena priznanja za uspjehe i postignuća u protekloj 2017. godini. Treći po redu Izbor za Super ženu okupio je preko 400 žena, ali i muškaraca koji su došli na ceremoniju koja slavi ženski uspjeh i snagu, da podrže dame.

Dvadesetdevet žena i jedan ženski kolektiv dobili su priznanje SUPER ŽENA. Medijski žiri, zajedno s organizatorima radijom Kameleon i portalom ženski.ba na večerašnjoj ceremoniji uručili su priznanja proslavljenim sportistkinjama, naučnicama, doktoricama, profesoricama, umjetnicama..

Plaketu SUPER ŽENA 2017 dobile su najbolja bosanskohercegovačka košarkašica svih vremena Razija Mujanović i najbolja rukometašica svih vremena prema izboru EHF-a Svetlana Ceca Kitić. U društvu najuspješnijih našla se i naučnica Mirela Delibegović koja je svojim otkrićem napravila revoluciju u zdravstvu i farmaceutskoj industriji. Tuzlanke koje žive i rade u inostranstvu, a postižu nevjerovatne uspjehe u svojim branšama Nadina Gradaščević, Zorana Mihajlović, Vedrana Šimić i Ljubinka Kulišič također su dobitnice priznanja.





















Organizatori su prepoznali i nagradili i nesebičan rad i zalaganje Selme Porobić, Jasmine Čelebić Tanović, Admire Uzunić, Selme Rakovac i Medise Rožnjaković Aljukić u obrazovanju.

Zorica Ilić, Lidija Tomić, Emina Mumbašić, Sanja Hajdukov, Lidija Žigić, Branka Štauber Antić, Aldina Dugonjić, Elvira Konjić, Tatjana Moralić, Senada Bolten, Dželmina Huremović, Sanja Nišandžić Dimitrijević, Klelija Balta, Ana Stjepić, Jasmina Brković Klebić i Emina Jakubović su članice sjajnog tima uspješnih žena čiji trud je dobio priznanje za rezultate postignute u 2017. godini.

Najuspješnijim ženskim kolektivom proglašen je ŽKK RMU Banovići, osvajačice srebrene medalje za sezonu 2016/17, osvajačice Kupa BiH i glavne favoritkinje za osvajanje Prvenstva BiH, ove sezone.

Posebno priznanje „Žena ženi“, koje zapravo dodjeljuju sve dobitnice priznanja SUPER ŽENA, onoj koju smatraju najuspješnijom među njima, ove godine dobila je Razija Mujanović.

Ponosni smo na sve dame koje su ove godine dobile priznanje za SUPER ŽENU, kao i na sve ostale žene koje su dio projekta koji nosi isto ime kao i ovo priznanje i koji slavi moć koju žene posjeduju, ističe njihov potencijal i značaj za bh.društvo“, rekao je Zlatko Berbić, direktor radija Kameleon.

Izbor je organizovan u sklopu prvog međunarodnog Festivala savremene žene 2018.

The post (FOTO) ŽENE DONIJELE JEDNOGLASNU ODLUKU: Razija Mujanović je dobitnica priznanja “Super žena 2017.” appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]