(FOTO) Učenici Gimnazije “Ismet Mujezinović” posjetili Centar za srce Tuzla

U okviru projekta” Put ka zdravstvenom profesionalizmu”, učenici Gimnazije “Ismet Mujezinović”, zdravstveni smjer i članovi novinarske sekcije su posjetili kliniku BH Centar za srce Tuzla.

Nakon obilaska Klinike, najreprezentativnijeg centra za bolesti srca i krvnih sudova u BiH, u razgovoru sa Glavnom sestrom Mr. sci. Marinom , uspjeli su saznati sta sve savremeno sestrinstvo znači i kakve su mogućnosti u izučavanju zdravstvenih nauka i spoznali su neke od znanstvenih pristupa koje savremeno sestrinstvo sa sobom nosi, a u Tuzli i prednjači, posebno u inovacijama kad je u pitanju tretman dekubita i pristup dijaliziranim bolesnicima u sestrinskim procedurama.

S ponosom svjedočimo da u navedenim procedurama naši sagovornici prednjače i kao zvanični inovatori priznati od strane svjetskih autoriteta.




U razgovoru sa Dr. Mehdinom Hadžiselimovićem, kardiovaskularnim i općim hirurgom, koji već trideset i petu godinu radi najsofisticiraniji posao, zbrinjavanje bolesnog lica hirurškim putem, spoznali su da ništa nije nemoguće i da se svi snovi mogu ostvariti ako se slijede putevi rada, predanosti, nadasve vjere i ljubavi za čovjeka, posebno, bolesnika u stanju potrebe.

Takođe, Dr. Mehdin je istakao važnost medicinske sestre u dijelu liječenja bolesnika i timskog rada koji je uvjet za rezultat koji se zove izliječen bolesnik i zdrav čovjek u ishodištu. Naši sagovornici su istakli da je cjeloživotno učenje i obaveza, ali i zadovoljstvo na koje svaki zdravstveni profesionalac mora biti spreman.

Nakon krasnog prijema uposlenika Centra za srce BiH, učenici su puni utisaka krenuli putem zdravstva, još uvjereniji u taj put dobrote, humanizma i predanosti.

Autori: Učenici Gimnazije “Ismet Mujezinović”

The post (FOTO) Učenici Gimnazije “Ismet Mujezinović” posjetili Centar za srce Tuzla appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]