Srebrenik.NET / Vijesti / Dodik donirao 60.000 KM odbojkašicama koje igraju za Srbiju

Dodik donirao 60.000 KM odbojkašicama koje igraju za Srbiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je jučer u Banjoj Luci Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović, odbojkašice iz Republike Srpske koje su nastupajući za reprezentaciju Srbije osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Dodik je izjavio da je odbojkašicama iz Republike Srpske Tijani Bošković, Brankici Mihajlović i Jeleni Blagojević donirao po 20.000 KM i uručio prigodne poklone, jer su sa reprezentacijom Srbije osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

“Pokrenućemo inicijativu da ugradimo u zakon pravo da sportistima koji osvajaju medalje sa reprezеntacijama Srbije dodijelimo pravo na nacionalne sportske penzije”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike ocijenio je da je za Republiku Srpsku čast što imaju odbojkašice koje igraju za reprezentaciju Srbije.

“Sport je nešto što čovjeku obilježi cijeli život. Tako je vjerujem i našim odbojkašicama, ali i svim drugim sportistima”, dodao je Dodik.

Predsjednik RS-a istakao je da mladi ljudi u Srpskoj imaju na koga da se ugledaju u sportu i da je značajno da se njime bave.

“Pobjeda odbojkašica trasira put mnogim budućim sportistima i zato im hvala. To je njihova nacionalna i državna uloga”, naglasio je Dodik.

 

 

Izvor: fokus

The post Dodik donirao 60.000 KM odbojkašicama koje igraju za Srbiju appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico