Srebrenik.NET / Aktuelno / Srebreniku od srca: Zefirovci ostavili prisutne bez daha

Srebreniku od srca: Zefirovci ostavili prisutne bez daha

Obilježavanje Dana općine Srebrenik 21.juni koji se obilježava kao datum konačnog oslobađanja općinskog područja u minulom ratu, zaključeno je koncertom “Zefira”, koji je prisutne ostavio bez daha.

Nakon nekoliko nastupa u BiH, regiji i inostranstvu, “Zefir” je sinoć na ljetnoj pozornici Doma kulture još jednom napunio pluća stanovnicima općine Srebrenik, ali i onim gostima koji su došli da uživaju u dvosatnoj izvedbi mladih muzičara. Predvođeni dirigentom, profesorom muzike Brašnjić Jasminom, sjajno uštimani orkestar sa horom i mladom plejadom budućih zvijezda, predstavio se sa nekoliko odličnih sevdalinki.

“Domaća snaga” koja puno obećava poput mladih talenata, upotpunili su i specijalni gosti, prijatelji ansambla i Srebrenika, Jasmin Hasić i Šekib Mujanović, pokazujući da tradicija i neće niti smije biti zaboravljena u Srebreniku ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Koncert su uveličali brojni gosti iz društveno-političkog života od prvih ljudi Općine i to načelnika dr. Omerović Nihada i njegovih saradnika, do sportista, profesora, umjetnika…

“Zefir” se nakon ovog koncerta okreće bajramskim aktivnostima, gdje se spremaju za bajramski koncert, drugog dana bajrama, u Prijepolju.