Srebrenik.NET / Aktuelno / Smeće u vreće – Akcija čišćenja smeća u Pribavi

Smeće u vreće – Akcija čišćenja smeća u Pribavi

Danas je u Pribavi održana akcija čišćenja smeća.
„Let“s do it – Očistimo zemlju za jedan dan“ naziv je globalne akcije koja se provodi u cijelom svijetu a već možemo reći nekoliko godina tradicionalno i u Pribavi pod nazivom „Smeće u vreće“. Školarci a i oni stariji su jutros zadužili rukavice i vreće i krenuli u akciju čišćenja.

100-ak mališana učenika područne škole u Pribavi su jutros zajedno sa svojim nastavnicima krenuli u akciju prikupljanja smeća. Podršku ovoj akciji svake godine daje prije svega mjesna zajednica kao generalni pokrovitelj a podršku u organizaciji ove akcije daju Općina Gračanica i Komus.
Lijep je ovo gest organizatora akcije u Pribavi jer se svijest o zdravoj i čistoj okolini najprije treba usaditi djeci, početi od onih najmlađih koji će koliko već sutra imati drugačiji, bolji odnos prema svojoj okolini.
U akciju prikupljanja smeća osim školaraca uključilo se i nekoliko starijih mještana ali i mnoga udruženja, džudo klub Pribava, udruženje žene Pribave, KUD Ponos i drugi.
Pribavljani poručuju: Čista sredina je prvi izvor zdravlja!
Tonski zapis poslušajte u današnjem (27.4.) izdanju emisije INFO 5 od 17 sati u programu Radio Gračanice a galeriju fotografija pogledajte na FB stranici Radio Gračanica.

Powered by WPeMatico