KK „GRAĐANSKI“ pobjednik 1. Memorijalnog turnira „Adnan Gopo“

kosarkasi-za-web

U Sportskoj dvorani Srebrenik održan je 1. Memorijalni turnir „Adnan Gopo“ u organizaciji Košarkaškog kluba „Gradina“ povodom godišnjice smrti tragično preminulog košarkaša.

Na turniru učešće su uzele ekipe KK „Bošnjak“ Hadžići, KK „Građanski“ Bijeljina, OKK „Čelik“ Zenica i domaćin KK Gradina. U svim odigranim utakmicama prikazana je dinamična igra sa obilje prelijepih poteza. Svi koji su došli da odaju počast nastradalom košarkašu mogli su da uživaju u košarkaškim predstavama ekipa učesnica.

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipa domaćina Gradine i KK „Građanski“ iz Bijeljine. U ovom susretu gostujući košarkaši su zabilježili sigurnu pobjedu pokazavsi zasto su u najvišem rangu takmičenja odnosno u premijer ligi. Tokom čitavog susreta iskusniji i fizički spremniji košarkaši Građanskog imali su rezultatsku prednost koju su krunisali pobjedom rezultatom 83:70. Goste iz Bijeljine predvodili su Boljkovac sa 18 poena i centar Marojevic sa 14 postignutih poena. Kod Gradine istakao se ovosezonsko pojačanje Tanasilovic sa 22 poena, a pratili su ga Hasić sa 15 i Nurkanovic sa 13 postignutih poena.   U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se ekipe OKK „Čelik“ I KK „Bošnjak“. Kao i prvoj polufinalnoj utakmici pobjedu je odnijela iskusnija ekipa Bošnjaka ubjedljivim rezultatom 86:65. Ekipu Bošnjaka do pobjede predvodili su Sarajlić sa 14 poena te Kadić i dovadžija sa po 12 poena dok su se u ekipi Čelika istakli mladi centar Alić sa 23 poena odnosno Bilić sa 20 postignutih poena.

Nakon prvog kruga znali su se parovi finala i utakmice za 3.mjesto odnsno u finalu smo imali dvije ekipe iz premijer lige KSBiH, a za treće mjesto borile su se ekipe iz A1 lige. U utakmici za treće mjesto pobjedu je odnijela ekipa Gradine nad dosta podmlađenom ekipom Čelika. Tokom čitavog susreta Gradina je bila u vodstvu pa je zabilježila zasluženu pobjedu rezultatom 83:72. U ovoj utakmici više od ostalih u ekipi Gradine pokazali su Džambić sa 20 poena te Hasić sa 12 poena. OKK Čelik su kao i u prvoj utakmici predvodili Bilić sa 25 poena te Alic sa 14 ubačenih poena. U finalu smo gledali pravu poslasticu za košarkaške sladokusce. U finalu sastale su se ekipe Bošnjaka i Građanskog inače učesnice premijer lige KSBiH tako da smo imali priliku u Srebreniku prvi put da pogledamo na djelu dvije ekipe iz najvišeg ranga takmicenja. Iako je bila tvrda utakmica sa malim brojem poena, nije nedostajalo uzbuđenja pogotovo na samom kraju kad su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Uz malo sportske srece pobjeda je otisla na stranu Građanskog rezultatom 64:59. Više strpljenja, volje i želje za pobjedom imali su igrači Građanskog koji su sasvim zasluženo zauzeli prvo mjesto na 1. Memorijalnom turniru „Adnan Gopo“. Ekipu Građanskog predvodio je Pavle Boljkovac koji je ujedno proglašen za najboljeg igrača i strijelca na turniru.

Na kraju turnira majka nastradalog košarkaša je uručila pehare i nagrade ekipama i košarkašima te se zahvalila učesnicama turnira na odzivu.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …