Srebrenik.NET / Aktuelno / Donacija grupacije HIFA: Dva šlepera – 50 tona brašna za izbjeglice Sirije

Donacija grupacije HIFA: Dva šlepera – 50 tona brašna za izbjeglice Sirije

Četvrti po redu MFS-EMMAUS-ov konvoj „BiH za Siriju” stigao je na odredište. Članice HIFA grupacije, kmpanije HIFA PETROL i HIFA OIL podržale su i ovu akciju donacijom 2 šlepera – 50 tona brašna za pomoć izbjeglicama Sirije.

Donacija koja je uz pomoć i podršku Muftijstva banjalučkog i Muftijstva zeničkog, u organizaciji Medžlisa i građana sastojala od 341 tona brašna, 30.015 litara ulja, 7 paleta tjestenine, 2 palete džema, 6 paleta odjeće i 9 paleta dječijih pelena.

Četvrti humanitarni konvoj pomoći, koji je u organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti-Emmaus iz Doboj Istoka pod sloganom “BiH za Siriju” krenuo u petak 12. maja, stigao je na svoje odredište, na tursko-sirijsku granicu. Uposlenici MFS-EMMAUS-a u pratnji Bajre ef. Džafića glavnog imama MIZ Doboj, Rašida ef. Orlovića sekretara MIZ Tešanj, Nijaza Duzan koordinatora za socijalna pitanja Muftijstva banjalučkog i Džemala ef. Salkića koordinatora za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog, dočekali su  dolazak konvoja ispred logističkog centra IHH u turskom gradu Reyhanlı. Oni su u iščekivanju konvoja ovih dana posjetili pekare u kojima se pripremaju lepine za narod Sirije, dijeleći prehrambene pakete u manjim izbjegličkim kampovima na tursko-sirijskoj granici.
„Zahvaljujemo svima koji su pomogli akciju, kako našu tako i sve akcije pomoći sirijskom narodu. Nije bila tako davno kada su se oni suosjećali sa našom boli, sada su se na žalost našli u situaciji da mi njih pomažemo. Uvjerili smo se da će naša pomoć ovom napaćenom narodu itekako dobro doći. Svaki susret sa djecom koja su izgubila roditelje je na svoj način dirljiv i pun emocija. Mi se s njima sprijateljimo i nogomet zaigramo, kako bi ta djeca, ni kriva, ni dužna bar na kratko zaboravila na ratne strahote“, izjavio je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS-EMMAUS-a.

Powered by WPeMatico