Srebrenik.NETwork

Aferim načelniče, sljedeći puta nek te biraju za muftije !

Selam alejk načelniče općine Srebrenik,

ako si htio medijsku pozornost sad je beli imaš.

Pismo upućeno Muhamedu Bešiću je pronašlo svoj put na internet i sada smo svi svjesni poriva i motiva koji izviruju iz svake rečenice koju ti potpisa i muhur općinski udari. Sramota brate, pa da si i brat musliman, ali ovo nama, Srebreničanima, nije trebalo. Ne mislim tebi, tebi je ovo itekako trebalo, da se malo smjestiš u sjenku Mumetovu, da malo izvučeš koji jeftini politički poenčić u “bitkama” za fotelje u OO SDA. Da te, može biti, sutra se sjeti i Mume, ako bude htio kakve vikendice da pravi u okolini Srebrenika, pa da te pozove na roštilj i da isprobate mađaricu iz Falešića.

Parkiranje općinskih službenika na sportskom poligonu

Pismo je pisano kao da ga je sastavilo dijete koje je 6-ti osnovne (nemojte mi zamjeriti djeco), ma mensečini bolje bi i djeca sročila ovo pismo. Pozivati se na vjeru, ukazivati na nekakve propuste Muhamedova oca i k´o biva sad se ti plaho brineš za njega. Sigurno ti rastabiriš kako igra Everton i da li da staviš na keca ili na dvicu sljedeću tekmu, pa pitaš i Mumetova oca za savjeta, nakon džume, jel’ de ? Ionako više od pola općinske službe u petak od 11 sahati ne radi do ponedjeljka u pola devet. Pa ja, ima se, može se, jel’ de?

Nego, nešto kontam, da neće u novoj općinskoj zgradi da počne da se prodaje kakav poslovni prostor? Može biti skonto neki mali službenik sljedeće: ima čovjek iz dijaspore pare, a ne zna kuda će sa njima pa da kako, dok ne sazna kako se kreće kvadrat stana u Srebreniku, prodamo koji kvadrat općinske zgrade 21. Juna?

Nije valjda dotle došlo?

Ako vam treba para, de počnite naplaćivati i od službenika koji uzurpiraju poligon za mali sport, preko puta općinske zgrade, parkiranje. Napravite, bolan ne bili, poslovne zone u Tinji, Srebreniku, Bjelavama, Špionici. Smanjite namete općinske firmama. Prihvatite se posla, posjetite općine Gračanicu, Jelah, Tešanj. Pitajte uspješne načelnike kako se radi taj posao, pa odradite posao za opće dobro svih građana Srebrenika.

Ovo što ste uradili sa ovim pismom, mene sramota ispred vas. Aferim načelniče i nek te sljedeći puta biraju za muftije, nemoj se, bolan ne bio, kandidovati za načelnika, učinitit ćeš nam veliku uslugu.

S dužnim poštovanjem,
OmerBeg