Ronaldo pobijedio Messija u utrci do 600. pogotka u karijeri

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi sinoć su pogodili mreže Intera, odnosno Levante, a i Portugalac i Argentinac su imali razloga za slavlje.Ronaldo je matirao Samira Handanovića i na taj način stigao do 600. pogotka u karijeru u klupskom nogometu.

Portugalcu je za taj podvig trebalo 803 meča. U dresu Sportinga je u 31 nastupu upisao 5 pogodaka, u Manchester Unitedu je zabio 118 iz 292 meča, U Real Madridu je postigao nevjerovatnih 450 pogodaka u samo 438 susreta, dok je u dresu Juventusa pogodio 27 puta na 40 susreta.

Ronaldo je u utrci do 600. gola tijesno pobijedio Messija koji je u dresu Barcelone postigao 598 pogodaka u 682 susreta.

Ronaldo je uspješniji i u reprezentativnom nogometu. On je za Portugal pogodio 85 puta u 156 nastupa, dok je Messi nastupio 129 puta, a na kontu ima 20 pogodaka manje od Portugalca.

DK

Objava Ronaldo pobijedio Messija u utrci do 600. pogotka u karijeri pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Također provjerite

GO SDA SREBRENIK JE DOBILA KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

Izvršni odbor SDA Srebrenik imenovao je svog kandidata za gradonačelnika grada Srebrenika

Izvršni odbor SDA Srebrenik imenovao je svog kandidata za gradonačelnika Srebrenika Na sjednici Izvršnog odbora …

Vijece odluke

Budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu – detaljno

Budžet Grada Srebrenika za 2024. godinu odražava ambiciozan plan za unapređenje infrastrukture, javnih usluga i kvaliteta života građana. Ovaj budžet, usvojen od strane Gradskog vijeća, predstavlja osnovni finansijski okvir za sve planirane aktivnosti i projekte koji će biti realizirani tokom godine.