SJEĆANJE NA SREDNJOVJEKOVNU BOSNU ODRŽANO U MSŠ HASAN KIKIĆ

CENTRALNA MANIFESTACIJA ZA SREDNJE ŠKOLE U TUZLANSKOM KANTONU POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA KRUNISANJA TVRTKA I KOTROMANIĆA I DANA SJEĆANJA NA SREDNJOVJEKOVNU BOSNU ODRŽANA U MSŠ HASAN KIKIĆU srijedu, 26.10.2022. godine održana je centralna manifestacija obilježavanja Dana krunisanja kralja Tvrtka I Kotromanića i Dana sjećanja na srednjovjekovnu Bosnu.

Prisutnim medijima se prije priredbe obratio ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović, kao i Zijad Mahmutović, direktor JU MŠS „Hasan Kikić“ Gradačac.

Koordinatorica svih aktivnosti u našoj školi, vezanih za ovu manifestaciju, bila je profesorica bosanskog jezika i književnosti Asmira Goletić.

Na sjajno pripremljenoj svečanosti, prisutnim učenicima, profesorima, predstavnicima vjerskog i političkog života Tuzlanskog kantona i predstavnicima medija obratili su se ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović i direktor škole Zijad Mahmutović.

Ministar Omerović se zahvalio školi, na sjajno organiziranoj priredbi, budući da se ovaj važan datum za našu državu, po prvi put obilježava na ovakav način u našim školama.

Talentirane učenice medicinske škole Ajla Alagić i Amina Halilković su za ovu priliku nacrtale sjajan crtež, kojim su prikazale doba srednjovjekovne Bosne.

O položaju žene u srednjovjekovnoj Bosni govorila je učenica medicinske škole Amina Omerbašić, uz pratnju članica modno-manekenske sekcije tekstilne struke.

Učenik mašinske struke Hamza Osmanović, uručio je ministru Omeroviću poklone, prigodnu sliku i grb srednjovjekovne Bosne, radove učenika.Profesor historije, Šakić Enir, održao je kratki čas historije na temu srednjovjekovne Bosne i njene državnosti.

Za ovu svečanost vladao je veliki interes učenika, što je dokaz da mladi žele učiti, saznavati, otkrivati i davati svoj doprinos izgradnji naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Iz MSŠ Hasan Kikić su se zahvalili svim gostima i predstavnicima medija koji su prisustvovali ovoj priredbi, kao i učenicima i profesorima koji su sjajno predstavili svoju školu.Neka živi naša domovina Bosna i Hercegovina!

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gradsko Vijece

Održana 34. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Nakon što dva puta nije mogla započeti zbog neusvajanja dnevnog reda, danas je održana 34. …

Proxmox Web

Virtualizacija uz pomoć Proxmox-a

Uvod u Virtualizaciju Virtualizacija je tehnologija koja omogućava stvaranje virtualnih (umjesto fizičkih) verzija kompjuterskog resursa, …