CIK danas konačno potvrđuje rezultate izbora u BiH

Rok za potvrđivanje rezultata izbora je 2. novembar, a Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jučer nije održala sjednicu na kojoj bi potvrdili rezultate s obzirom na to da čekaju prvo odluku Apelacionog vijeća Suda BiH na žalbu koja se odnosi na ponavljanje izbora za predsjednika i potpredsjednike RS-a.

Izbori su održani tačno prije mjesec, nakon čega je uslijedilo sporo brojanje glasova te ponovno brojanje glasova za određena biračka mjesta i jedan nivo u RS-u. Prije nekoliko dana objavljeni su i ti preliminarni rezultati za predsjednika RS-a, nakon čega ostane još konačno potvrđivanje rezultata.

Nakon pravosnažnosti odluka Centralne izborne komisije BiH koje su trenutno predmet žalbi na Apelacionom odjelu Suda BiH, planirano je da se održi sjednica Centralne izborne komisije BiH na kojoj bi rezultati bili potvrđeni.

Ukoliko Apelaciono vijeće Suda BiH donese odluku o ponavljanju izbora u RS-u na nivo predsjednika, onda će rezultati biti potvrđeni za sve ostalo nivoe osim tog. KLIX

Objava CIK danas konačno potvrđuje rezultate izbora u BiH pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]