Nemaš posao? Nisi uključen/a u formalno obrazovanje (srednja škola, fakultet..) ili neformalno obrazovanje (kurs, trening…)? Imaš između 18 i 30 godina? Dolaziš iz Tuzle, Lukavca ili Živinica?  Zainteresovan/a si za stipendiranu obuku do lakšeg zaposlenja?    OVO JE PRILIKA ZA TEBE! Prijavi se za učešće u programu obuka “Sve na jednom mjestu”, u okviru kojeg će 25 stipendista […]

Poziv za nezaposlene mlade ljude

Nemaš posao?
Nisi uključen/a u formalno obrazovanje (srednja škola, fakultet..) ili neformalno obrazovanje (kurs, trening…)?
Imaš između 18 i 30 godina?
Dolaziš iz Tuzle, Lukavca ili Živinica?
 Zainteresovan/a si za stipendiranu obuku do lakšeg zaposlenja?
 
 OVO JE PRILIKA ZA TEBE!
Prijavi se za učešće u programu obuka “Sve na jednom mjestu”, u okviru kojeg će 25 stipendista i stipendistkinja usvojiti vještine neophodne za uspjeh na savremenom tržištu rada.
Program će se realizovati u periodu od septembra 2023. godine do juna 2024. godine za odabrane mlade osobe koje će potpisati ugovor o stipendiranju.
“Sve na jednom mjestu” metodologija predstavlja inovativan vid obuke mladih osoba, jer omogućava kompletan i sveobuhvatan set edukacija i stručne savjetodavne i mentorske podrške na jednom mjestu, s ciljem sticanja ili unapređenja vještina i znanja neophodnih pri zapošljavanju.
Prvi dio programa obuke podrazumijeva:
Kurs prenosivih vještina,
Kurs  finansijske pismenosti,
Kurs poduzetništva
Razvoj biznis ideje i mentorsku podršku.
I TO NIJE SVE!
Program je obezbijedio i razmjenu iskustava stipendista i stipendistkinja na regionalnom nivou kroz studijske posjete radi informisanja o prekograničnom uticaju tržišta.
Nakon uspješno završenog programa obuke, stipendisti i stipendistkinje će biti u prilici da predstave stečena znanja i vještine, odnosno biznis ideje njihovih timova na Elevator Pitch događaju i povežu se sa poslodavcima.
Ukoliko biznis ideja vašeg tima bude odabrana kao jedna od tri najbolje, dobit ćete i   dodatnu mentorsku podršku u vidu stručnog savjetovanja, podršku u procesu nalaženja dodatnih finansijskih sredstava i realizaciji drugih obaveza neophodnih za početak biznisa.
Više o programu obuka možeš saznati ovdje.
Ko se može prijaviti?
Ako si mlada nezaposlena osoba iz Tuzle, Lukavca ili Živinica (između 18 i 30 godina starosti) i imaš problema u pronalasku posla.
U procesu selekcije prednost će imati mlade osobe koje nisu zaposlene i ne pohađaju školu ili fakultet, dolaze iz ranjivih grupa mladih, te posjeduju osnovno znanje engleskog jezika i rada na računaru.
Kako da se prijaviš za obuku?
Jednostavno!!!
Potrebno je samo da klikneš na link i popuniš prijavni obrazac.
 
Prijave su otvorene do 31.07.2023. godine do 15:59 h.
Ukoliko imaš dodatna pitanja u vezi sa programom, ili ti je potrebna pomoć da popuniš prijavni formular, kontaktiraj Centar za edukaciju mladih putem telefona 030 511 565 ili CEM-ov BeeZone Biznis inkubator putem email adrese [email protected].
Odabir stipendista/kinja
Na osnovu kvaliteta popunjenih prijava, odabrat ćemo kandidate/kinje sa kojima će biti obavljeni kratki intervjui u periodu august – septembar 2023. godine.
 
KLIKNI I ODABERI BOLJU PERSPEKTIVU!
Projekat „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ je program koji Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih  – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) u 6 općina prekograničnog regiona Republika Srbija i Bosna i Hercegovina.
Projekat je finansiran od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …